Troels Lund Poulsen.

Regeringen vil fjerne kostbar særregel for ejendomsbranchen

De danske ejendomsvirksomheder er blevet særligt hårdt ramt, når en ny generation skulle tage over.

Men det skal være slut nu, hvis det står til regeringen.

Virksomheder med ejendomme til udlejning er ind til nu blevet begrænset, når en ny generation skulle tage over. Det har haft den konsekvens, at de har solgt ejendomme til udenlandske investorer og kapitalfonde, lød det torsdag formiddag fra Venstres formand, Troels Lund Poulsen.

Ejendomsvirksomheder, der arbejder med udlejning, har været betragtet som passiv kapitalanbringelse. Det betyder, at fortjenester blev beskattet med op til 42 procent.

– Den særregel bliver nu fjernet, lød det fra Troels Lund Poulsen.

For at gøre det ekstra hårdt for ejendomsvirksomheder kom generationsskatten, der lyder på 15 procent i dag, oven i de 42 procent.

Regeringen ønsker med sit forslag at sænke generationsskatten til 10 procent.

Hos Ejendomdanmark er de mere end almindeligt begejstrede for regeringsudspillet, fortæller adm. direktør, Peter Stenholm.

– Det her er en af de bedste nyheder, som jeg har fået i mange år. Det er indlysende fornuftigt, og jeg er glad for, at familieejede ejendomsvirksomheder bliver sidestillet med andre virksomheder.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder