Heidi Bank, Venstre. Foto: Simon Svensson/Estate Media.

Kæmpe udvidelse af Aarhus Havn stoppet: – Jeg er chokeret

Aarhus Kommune har fået underkendt sin store udvidelse af Aarhus Havn af planklagenævnet.

Heidi Bank (V) er medlem af Planklagenævnet og har dermed – sammen med ti andre – været med til enstemmigt at dumpe Aarhus Kommunes planer for havneudvidelse. Hun er forundret over Aarhus Kommunes håndtering af sagen.

– Det står meget klart, at der er nogle centrale ting, Aarhus Kommune absolut ikke har levet op til i forhold til lovgivningen, siger Heidi Bank til TV 2 Østjylland. 

Hun er politisk udpeget lægmandsmedlem af nævnet, hvor der også sidder landsdommere og medlemmer indstillet af erhvervslivet og Danmarks Naturfredningsforening.

– Det her er en meget usædvanlig sag. Jeg har i min tid ikke oplevet noget lignende. Jeg må ærligt sige, at jeg er chokeret over, at Danmarks anden største kommune får sendt noget ind, hvor der er så væsentlige ting, man ikke har taget højde for, siger Heidi Bank.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) ser på afgørelsen med stor alvor.

– Vi forholder os til det, der er kommet fra nævnet og ser selvfølgelig på det med alvor. Der er en række – ser det ud til – formalia, som man ikke mener er i orden. Det skal de selvfølgelig være, siger han til TV2 Østjylland.

Tre kritisable forhold
I sin afgørelse fremhæver Planklagenævnet tre kritisable forhold ved lokalplanen. Det drejer sig om følgende:

  • Kommuneplantillægget er ikke i overensstemmelse med planlovens regler om udlæg af arealer til byzone.
  • Kommunen ikke har godtgjort, at der er den fornødne særlige planlægningsmæssige og funktionelle begrundelse for kystnær lokalisering i forhold til den planlagte udvidelse af havnen.
  • Miljøvurderingslovens minimumskrav til en miljørapport ikke er opfyldt, da afgrænsningen af miljørapporten ikke er i overensstemmelse med miljøvurderingsloven.

På trods af det afviser Jacob Bundsgaard over for TV 2 Østjylland, at man helt vil droppe planerne om en havneudvidelse.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder