Svendborg Kommune har politianmeldt ejendomsudvikleren Humlebo Gruppen for at udleje 23 nye lejligheder i seniorbofælleskabet Kogtvedsund. Foto: Humlebo Gruppen.

Ejendomsudvikler meldt til politiet

Svendborg Kommune har politianmeldt ejendomsudvikleren Humlebo Gruppen for at udleje 23 nye lejligheder i seniorbofælleskabet Kogtvedsund, uden kommunen havde givet en ibrugtagningstilladelse. Det skriver Fyens.dk. 

Humlebo Gruppen har fået 400.000 i lejeindtægter i den periode, hvor selskabet ikke havde tilladelse. Men håndteringen af sagen har kostet selskabet langt mere. Humlebo Gruppen har nemlig brugt mere end 2 millioner kr. på sagen – de fleste er gået til rådgiverhonorar.

Derfor har selskabet altså ikke haft nogen øknomisk fordel af sagen, siger adm. direktør for Humlebo Gruppen Carsten Rasmussen til Fyens.dk. Han tilføjer, at han undrer sig over Svendborg Kommunes håndtering af sagen.

– Der er altid lidt papirmæssigt efterslæb, når en byggesag skal gøres færdig, og derfor har vi fra andre kommuner flere gange oplevet at få udstedt en delvis ibrugtagningstilladelse. Men det ønskede Svendborg Kommune ikke at give os, og det undrer mig, når der nu er mulighed for det, siger Carsten Rasmussen.

Ifølge Fyens.dk skal anklagemyndigheden nu beslutte, om sagen skal for retten. Fordi sagen nu ligger hos politiet, har Svenborg Kommune ikke ønsket at kommentere den.

Humlebo Gruppen blev grundlagt i 1965 og gennemfører boligprojekter fra disponeringen af jord til det færdige byggeri. I slutningen af 2020 købte Humlebo Gruppen ejendommen, hvor seniorbofællesskabet Kogtvedsund ligger, for 38 millioner kr. Ejendommen husede tidligere Kogtved Søfartsskole, som lukkede i 2008. Seniorbofællesskabet Kogtvedsund indeholder i alt 43 lejligheder.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder