Partner, bestyrelsesformand og medstifter Andreea Kaiser, Alfa Development. Foto: Alfa Development.

Nyt boligområde på vej i Nordsjælland

Ejendomsudviklingsselskabet Alfa Development opfører 43 nye rækkehuse på en gammel industrigrund i nordsjællandske Nivå, der før husede Stark.

Lokalplanen for det nye område er netop vedtaget, og det betyder, at de nye boliger kan stå klar til indflytning i starten af 2026.

Rækkehusene bliver i en og to etager og på 85 til 120 kvm.

– Det er et fantastisk område med store natur- og kulturhistoriske værdier. Det forpligter. Vi ønsker at skabe nogle bæredygtige og tidssvarende rækkehuse, men også give plads til naturen og skabe referencer til det historiske Nivågård Teglværk, der frem til 1980erne lå på grunden, siger udviklingsdirektør i Alfa Development, Mette Thiberg.

Byggestart i år
Som nabo til de kommende rækkehuse er den gamle ringovn, der blev brugt til at producere tegl og som nu fungerer som et museum. Og netop grundens historie kommer til at spille en rolle i det nye byggeri:

– Det er en gave til rækkehusenes udformning, at vi kan trække på historien om teglproduktion. Boligernes facader bliver muret i changerende, gule tegl, der er karakteristisk for det ler, der blev brugt i lokalområdet. På denne måde er bebyggelsen med til at skabe sammenhæng til den historiske ringovn, der står som et ikon i området, siger Mette Thiberg.

Den foventede byggestart er i andet halvår 2024.

Alfa Development er også igang med et nyt projekt på den anden side af Øresund, hvor de står i spidsen for opførelsen af 6.500 kvm boliger i Malmø-bydelen Hyllie.

Ejendomsudviklingsselskabet er også igang med transformeringen af et fem hektar stort område i Gladsaxe, som skal blive til et attraktivt boligområde. Grunden overtager Alfa af Freja Ejendomme og har tidligere huset DTU Fødevareinstitut.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder