"Bryggertårnet" på Thors Bakke i Randers står nu klar. Foto: Nordstern.

Randers’ “mest markante” byggeri klar til indflytning

1. marts markerede ikke blot den første forårsdag. Det var også dagen, hvor Entreprenør- og projektudviklingskoncernen Nordstern kunne aflevere den 13 etager høje bygning “Bryggertårnet” på Thors Bakke i Randers til bygherren, KP Invest.

– Det er med stolthed, vi kan aflevere Bryggertårnet og dermed færdiggøre Randers’ mest markante bolig- og erhvervsbyggeri i nyere tid. Bryggertårnet er en vigtig milepæl i byens udvikling og binder arkitektonisk og praktisk området sammen, siger Eskil Oudshoorn, projektleder i Nordstern, i en pressemeddelelse.

Bygningen, der har været undervejs i to år, omfatter 4.849 kvm til boliger og erhverv og en kælder på 2.738 kvm.

Den er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema og indeholder boliger i forskellige størrelser. Alle med terrasse eller altan. Dem, der er flytter ind i bygningens tre øverste etager, får desuden glæde af et orangeri.

Bryggertårnet er nabo til Thors Tårn, der med 29 etager er Randers’ højeste, hvorfor Bryggertårnet har fået titlen “lillebrortårnet”.

1,6 tons kunstværk
Randers har ikke kun fået et nyt tårn. Nordstern meddeler også, at de har samarbejdet med Randers Kommune om udviklingen af trappen ved Thors Bakke. Her er Skulpturen “Bar Roma”, som er skabt af den anerkendte billedkunstner Erik A. Frandsen, blevet placeret midt på Thors Trappe.

Skulpturen, der er otte meter lang, forestiller en væltet statue. Selve skulpturen vejer 1,6 tons, mens soklen vejer 6 tons.

Her ses noget af trappen, der bærer kunstværket “Bar Roma” af Erik A. Frandsen. Foto: Nordstern.

Positivt år
Et kig i Nordstern nyligt offentliggjorte årsregnskab viser, at de kommer ud af 2023 med et resultat før skat på 54 millioner kr. mod 88 millioner kr. i 2022.

– Vi havde forventet, at 2023 ligesom 2022 ville blive et udfordrende år, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at det blev mere end det. De høje omkostninger og inflation har presset indtjeningen, mens der har været nedskrivningsbehov på en række projekter, udfordringer med rekruttering samt generelt et vådt år i Danmark. Så det må siges, at være den perfekte storm for os, siger Torben Modvig, adm. direktør i Nordstern.

På trods af et udfordrende 2023, ser Nordstern frem til 2024 og havde ved udgangen af sidste år en ordrebog på 7 milliarder kr.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder