Stifter af Birch Ejendomme, René Birch. Foto: Birch Ejendomme

Nyt René Birch-selskab går konkurs: – Det har været en meget, meget hård dag

René Birch er med egne ord en mand i knæ. Det fortæller han onsdag morgen til Midtjyllands Avis.

Det sker i forbindelse med, at endnu et af hans GMB-selskaber, GMG Entreprise, er gået konkurs.

Til Finans kalder kurator Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun, den seneste konkurs for udramatisk. Han begrunder det med, at man forsøger at samle konkursboet under en paraply.

Udmeldingen om endnu en GMB-konkurs sker efter, at det i sidste uge kom frem, at GMB Entreprenør var under konkurs. Dertil kommer også et forsøg på rekonstruktion af virksomheden GMB Produktion.

– Det har været en meget, meget hård dag. Der er blevet afskediget en stor del medarbejdere, og det gør ondt på en person som mig. Rigtig ondt. Jeg er dybt ulykkelig over de familier, som er kommet i sådan en situation, siger René Birch til Midtjyllands Avis.

Udover problemerne i GMB Produktion, Entreprenør og nu også Entreprise, har René Birch valgt at lukke sin motorsportssatsning GMB Motorsport.

René Birch forklarer, at det er slut med satsninger på motorsport for ham. Fordi han ikke vil sende sådan et signal, når han er »fuldstændig i knæ«.

Blodrøde tal
Estate Media har tidligere beskrevet den omfattende stigning i gæld i løbet af det seneste i selskaberne GMB Produktion og GMB Entreprenør.

Her er gælden i alt steget med over 300 millioner kr. på et år.

Det fik i går konkursadvokat Morten Bjerregaard fra Bjerregaard Advokater til at kalde det for “en bemærkelsesværdig stigning”.

– Når der på kort tid sker en så stor stigning i gælden, er det et udtryk for, at noget er anderledes. Når noget er anderledes, kan det skyldes gode eller dårlige omstændigheder – men det er tydeligt, at det i dette tilfælde skyldes dårlige omstændigheder, sagde han.

Ligesom i de to øvrige selskaber er der også steget en markant stigning i gælden i GMB Entreprise henover det seneste år.

Gælden er steget med næsten 38 millioner og gået fra en gæld på omkring 3,5 millioner kr. i forrige regnskabsår til en gæld på over 41 millioner kr. i det senest offentliggjort regnskab fra december.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder