Parken Stadion på Østerbro i København. Foto: Presse

En særlig klausul skræmmer investorerne væk

Det er hjem for FCK og det danske landshold.

Parken Stadion har en særlig plads hos mange danskere.

Men stadionet har brug for en kærlig hånd i form af en kapitalindsprøjtning.

En række danske pensionskasser og ejendomsudviklere har derfor regnet på mulighederne for at investere i at være med til at renovere og genopbygge Parken på Østerbro i København.

Men ifølge flere kilder tyder det på, at alle de oplagte investorer har opgivet projektet. Èt særligt forhold skræmmer angiveligt investorerne væk. Det skriver Berlingske.

I februar sidste år oplyste Parken Sport & Entertainment, der er børsnoteret og ejer FCK, at selskabet blev splittet op i flere separate enheder, for at kunne finansiere udbygningen af Parken til 50.000 tilskuere i stedet for de 38.000 der er plads til i dag.

Flere pensionskasser har siden vist interesse for projektet. Men Parken Sport & Entertainment skal på grund af en såkaldt hjemfaldspligt give grunden tilbage til Københavns Kommune i 2060 – gratis.

Hvis Københavns Kommune skal købes ud af kontrakten, koster det op imod én milliard kroner, siger kilder til Berlingske og TV 2.

En umulig case
Erhvervsmægler og partner i konsulentfirmaet Cushman & Wakerfield Nicholas Thurø forstår godt, hvorfor hjemfaldspligten gør det umuligt for investorer at skyde penge i Parken.

– Med et hjemfald i 2060, hvor man skal tilbagelevere ejendommen til nul kroner til Københavns Kommune, vil det være umuligt at lave en case, hvor man kan bygge et nyt stadion, forrente og afskrive den investering over 36 år. Det kan ikke lade sig gøre, siger han til Berlingske.

Berlingske har spurgt Københavns Kommune, om det er muligt at dispensere for hjemfaldspligten – men det er det ikke.

Stadion i forfald 
Meget tyder ellers på, at Parken godt kunne bruge en kapitalindsprøjtning.

Der er ikke toiletsæder på herretoiletterne eller varmt vand i hanerne, fortæller nogle af de fans, som TV 2 Sport har talt med.

De påpeger alle, at det er et stadion i forfald.

Det blev tydeligt, da det i 2023 blev forbudt at “hoppe koordineret” på Parkens B-tribune, fordi fundamentet ikke kan holde til det.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder