Tine Choi Danielsen, chefstrateg i PFA. Foto: TT Media

– Vi kan få et rentechok i dag

Rentemarkedet kan få en stor mavepuster i dag, når de amerikanske inflationstal lander klokken 14.30.

Det siger chefstrateg i PFA, Tine Choi, til Børsen.

– Vi kan få en chokeffekt, hvis inflationen virkelig overrasker negativt, og renterne pludselig stiger stort. Det vil være det værst tænkelige scenarie, at tallene ødelægger billedet af, at der kommer rentenedsættelser i år, siger Tine Choi.

Som Estate Media har beskrevet indgående henover de seneste måneder, bliver udviklingen i renten betegnet som afgørende for, at ejendomsmarkedet kommer i gang igen. Derfor vil dårlige nyheder omkring de amerikanske inflationstal og stigende renter også være dårligt nyt for det danske ejendomsmarked, hvor mange har håbet og måske endda også har indregnet rentenedsættelser i år.

For at forstå, hvor lidt der skal til for, at det hele begynder at vælte i dag, peger Tine Choi på forventningerne til kerneinflationen.

Markedet forventer en kerneinflationen på 0,3 procent på månedsbasis i januar, men hvis den bare ender på 0,4 procent i stedet for, så kan man forvente, at markedet reagerer negativt.

2024 har generelt overrasket en smule, hvad angår udviklingen i renten. Siden årsskiftet har den holdt sig nogenlunde stabilt og endda været let stigende.

Det skyldes, at amerikansk økonomi er stærkere end ventet.

Læs også artikel fra Ejendomsdagene 2023, hvor Tine Choi fortalte om PFAs forventninger til ejendomme

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder