Rendering: Realdania.

Danske arkitekter skal vises frem på Champs Élysées til OL

– Fremstødet under OL er en unik platform til at vise verden, hvad Danmark kan bidrage med inden for blandt andet arkitektur, cirkularitet og bæredygtighed. Området ved Danmarkshuset er nogle rigtig fine rammer til at invitere indenfor og vise danske løsninger og den danske pavillon som ramme for et dansk bidrag er en bæredygtig vej, hvor vi bruger eksisterende bygninger i stedet for at bygge nyt, siger adm. direktør Jesper Nygård, Realdania.

Baggrunden er, at VisitDenmark og erhvervsminister Morten Bødskov er gået sammen om at promovere Danmark lige netop med ejendomsbranchen som en ud af flere fortropper. De fire styrkepositioner, der skal promoveres er design, mad, sundhed og bæredygtige løsninger.

Temaet for Danmarks-fremstødet er  ’livskvalitet’, og det vil finde sted ved Danmarkshuset i Paris og i den danske kirke, Frederikskirken, fra 26. juli til 11. august 2024. I den danske pavillon kan publikum blandt andet blive inspireret af innovative og mere bæredygtige danske løsninger gennem udstillinger, aktiviteter og events.

– Begivenheder som de Olympiske lege er mere end bare store sportspræstationer. Det er også en mulighed for at vise danske løsninger og virksomheder frem for de 10 millioner besøgene, man forventer til OL 2024. Det potentiale skal vi udnytte og derfor står regeringen sammen med VisitDenmark bag et 17 dage langt erhvervsfremstød til under legene i juli. Frankrig er det 8. største eksportmarked for Danmark og i kraftig vækst. Derfor har det stor betydning for Danmark at være synlige under OL i Paris, siger erhvervsminister Morten Bødskov.

OL er et af verdens største udstillingsvinduer.

– Det er en helt særlig og unik begivenhed, der tiltrækker internationale medier, beslutningstagere og millioner af besøgende fra hele verden. Ved at skabe en pavillon midt i Paris, hvor rigtig mange mennesker hver dag passerer forbi, har vi mulighed for at skabe opmærksomhed og fortælle mange af de gode historier om Danmark og om danske løsninger, dansk livskvalitet og vores måde at være på, siger adm. direktør Katja Moesgaard, VisitDenmark.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder