Thomas Fokdal, ejer og stifter af Copenhagen Windows. Foto: Kamilla Sevel, Estate Media

Thomas Fokdal: Ejendomsbranchen står foran en altafgørende udfordring

Ejendomsbranchen står i en brydningstid. Måden, vi lever, bor og arbejder på, er under forandring.

Sådan lyder det fra Thomas Fokdal, der er ejer af af Copenhagen Windows, der er et specialiseret vidensbureau med kernekompetencer.

– Derfor er ejendomsbranchens altafgørende udfordring at identificere og efterkomme de behov og ønsker, som kommende generationer stiller til deres liv, bolig og arbejde, sagde han torsdag formiddag på Estate Outlook.

Samtidig påpeger han, at ejendomsbranchens aktører er udfordret af en dagsorden under forandring såvel lands- som lokalpolitisk.

– Nye agendaer som grøn omstilling, behov for billige boliger og en aldrende befolkning stiller stigende krav til udviklere, pensionskasser og hele ejendomsbranchen, mener han.

Ifølge Thomas Fokdal er det derfor vigtigt at erkende, at man som aktør i ejendomsbranchen, er en del af en større samfundskontrakt.

For eksempel kunne det måske være gået nemmere og bedre, hvis man havde haft det for øje, da man gik i gang på Amager Fælled.

– Man skal sikre, at verdensmål, samfundsansvar og et helhedsorienteret bæredygtighedsbegreb er indtænkt på både individ- og samfundsniveau i de produkter, vi udvikler. Og at måden, vi drifter dem på, er gennemtænkt i en tidssvarende økonomisk og samfundsmæssig kontekst, siger han.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder