Nyt OUH, der bliver Danmarks største helt nybyggede sygehus, når det står færdigt. Illustration: Region Syddanmark

Store dagbøder på vej til supersygehus-entreprenør

Fra mandag uddeles der dagbøder til entreprenøren på Region Syddanmarks kommende universitetshospital, det nye OUH.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark forbereder sanktioner over for totalentreprenøren på det nye universitetshospital i Odense i form af dagbøder på 960.000 kroner.

Regionen mener, at entreprenøren ikke har opfyldt alle de milepæle, der står i kontrakten med Region Syddanmark, som er bygherre på hospitalet.

Det har været varslet siden maj og træder nu i kraft, fordi to aftalte delmål om installationer og validering ikke er nået.

Det er et år siden, totalentreprenøren fik et år mere til at bygge sygehuset i. Sygehuset skulle oprindeligt have stået færdigt i slutningen af 2022.

Aftalen er, at regionen skal have hospitalet i slutningen af 2024, men der er slet ikke kommet den forventede fart på byggeriet.

Formanden for regionens udvalg for byggeri, indkøb og grøn omstilling, Karsten Uno Petersen (S), ærgrer sig over udviklingen og over, at det ikke er lykkedes at nå i mål til de aftalte deadlines.

– Da vi lavede den seneste aftale for et år siden, var det vores overbevisning, at entreprenøren havde fået den snor, der var brug for, men når det ikke er sket, er det logisk, at vi nu griber fat i kontraktens muligheder for dagbøder, siger han.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder