København. Foto: iStock, Brzozowska

Skattesmæk på vej til 160.000 erhvervsejendomme

Godt 160.000 ejendomme står til en skattestigning på grund af de nye ejendomsvurderinger.

I første omgang var der positive meldinger fra Ejendomdanmark, og også direktør i Boligøkonomisk Videnscenter, Curt Liliegreen, vurderede, at konsekvenserne af de nye vurderinger var små.

Men nu har Børsen sammen med Ejendomdanmark gennemgået vurderingerne igen, og nu viser det sig, at stigningerne bliver voldsommere end først antaget.

Børsen giver følgende eksempel på problematikken:

Næste år må grundskylden stige op til 2,8 procent i forhold til den grundskyld, som virksomheden betalte i 2023.

I de følgende år må grundskylden stige med 4,75 procent.

Men de 4,75 procent skal nu ikke længere tages af det, der bliver betalt i skat i det år, men derimod af det, der bliver betalt i skat, når alle skattestigningerne er fuldt indfaset om mange år. Det betyder, at hvis grundskylden for eksempel bliver fordoblet fra 1 til 2 millioner kr. med de nye, højere vurderinger, skal de 4,75 procent tages af de 2 millioner kr.

Det giver en reel stigning på 9,5 procent i forhold til den skat, virksomheden betaler i år.

I alt er 318.000 erhvervsejendomme vurderet, og cirka halvdelen skal betale mere i skat.

Vurderingerne har været længe ventet i ejendomsbranchen. Det er første gang siden 2012, at erhvervsejendommene får en ny offentlig vurdering.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder