Jack Renteria. Foto: Alfa Development.

Alfa-direktør kommer i front for ULI Denmark

Jack Renteria, der har været en kendt profil i den danske ejendomsbranche igennem en årrække, bliver nu ny formand for Urban Land Institute, ULI, i Danmark. Han overtager posten fra adm. direktør Jesper Bo Hansen, Catella Corporate Finance, der blev formand, da ULI startede op i Danmark i 2021.

For faste gæster på Mipim er organisationen dog ikke ukendt, hvor de typisk sætter præg på både debatter og udstillingsareal, ligesom ULIs store internationale forventningsundersøgelse har været præsenteret på dansk grund af PWC i flere år.

– Jack Renteria har været et højt estimeret medlem af ULI i næsten et årti. Han har haft afgørende betydning for etableringen af ULI i Danmark, hvor han er en af grundlæggerne af det lokale eksekutivudvalg. Hans engagement og energi i arbejdet med ULI gør ham til det ideelle valg for en yderligere udvidelse af ULIs tilstedeværelse i Danmark, og vi ser frem til et tæt samarbejde for at realisere det, siger adm. direktør Lisette van Doorn, ULI Europe.

Jack Renteria er både kendt i Danmark som mangeårig partner i arkitektfirmaet 3XN, hvor han i 11 år har stået for mange af de internationale kontakter. Senere blev han selvstændig og har blandt andet udviklet koncepter til ex-pats i rådgivningsfirmaet Generation Global, inden han for godt et år siden blev direktør for Living by Alfa i ejendomsudviklingsselskabet Alfa Developments.

– Med arkitekter og byggefolk i verdensklasse, er vi i Danmark frontløbere inden for mange områder, herunder implementering af nye standarder for bæredygtigt byggeri, og det skal vi udnytte. Mit formandskab vil have fokus på at udvide det internationale netværk for vores danske medlemmer. Samtidig vil jeg arbejde for at tiltrække internationalt toneangivende ULI-medlemmer fra hele verden til Danmark med det formål at dele deres nyeste forskning og ekspertise til gavn og glæde for byudviklingen i Danmark, siger Jack Renteria.

Jesper Bo Hansen. Foto: Catella.

I dag 11. oktober er en stor dag for ULI Denmark. For i dag løber et helt udsolgt ULI C-Change Summit nemlig af stablen i Blox, hvor 200 internationale profiler skal drøfte, hvordan ejendomsbranchen kan bidrage til lavere Co2-udslip.

– Det er et eksempel på, hvordan førende international forskning og ekspertise i regi af ULI kan trækkes til Danmark. ULI er en respekteret organisation som bliver hørt, når lovgivere og beslutningstagere drøfter tiltag, der skal fremme bæredygtigt byggeri hele vejen fra finansiering til realisering og drift. Det er en stor ære for Danmark, at vi her kan byde velkommen til de europæiske aktører og diskutere udfordringer og muligheder. Klimadagsordenen kommer til at forandre branchen for altid, og der er
brug for, at vi sammen definerer de nye spilleregler, siger Jack Renteria.

Alfa Development har en række koncepter på dansk jord, men stifterne Andreaa Kaiser og Ludvig Find har også meldt ud, at de gerne vil ekspandere internationalt. I Alfa Development har Jack Renteria blandt andet stået i spidsen for udviklingen af det nye
boligkoncept “Living by Alfa” i IrmaByen i Rødovre. Han bygger sin lange erfaring på en uddannelse som økonom fra University of Waterloo i Canada og Norwegian School of Economics and Business Administration.

– Vi er stolte af, at en af vores direktører er blevet udnævnt som formand for ULI i Danmark. Det er en stor anerkendelse af Jacks ekspertise, vores virksomhed og det arbejde, Jack udfører i hverdagen med at udvikle nye forretningsområder inden for servicerede boligkoncepter. Med Jack ved roret er jeg sikker på, at ULI Danmark vil markere sig endnu stærkere i den internationale debat om, hvordan ejendomsbranchen kan bidrage til en social og miljømæssig bæredygtig udvikling,
siger stifter og ejer Andreea Kaiser, Alfa Development.

Kender du ULI?
ULI er verdens ældste og største netværk af fageksperter inden for ejendoms- og byudvikling. Kendt for sin internationale forskning, data og innovative indhold, udgør ULI en central stemme, ikke blot i den europæiske ejendomsbranche, men også globalt. ULI har i dag 45.000 medlemmer spredt over hele kloden, og missionen er at forme fremtiden for det byggede miljø ved at skabe og dele viden, og det er den opgave, Jack Renteria nu skal lede i Danmark.

Jack Renteria tiltræder som formand for ULI Danmark for en toårig periode. Afgående formand, Jesper Bo Hansen, fortsætter i ULI Danmarks bestyrelse og ser frem til at støtte Jack og ULIs videre positive udvikling i Danmark.

Første store ULI arrangement i Danmark efter Jacks tiltrædelse bliver et internationalt topmøde – ULIs europæiske C-Change Summit, der finder sted i Dansk Arkitekturcenter i Blox i dag den 11. oktober. Konferencen skal sætte fokus på de barrierer, den europæiske ejendomsbranche møder på vejen mod bæredygtigt byggeri.

Læs om ULIs opstart i Danmark her

Læs om ULI, der har startet et program op for unge i Danmark her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder