Byparken i Virkelund. Illustration: AART

PensionDanmark indgår aftale på over en halv milliard kr.

Pensiondanmark og entreprenørselskabet HMM har ingået en store aftale om opførsel af de første 278 boliger i Coop Byen i Albertslund.

Aftalen har en værdi på over en halv milliard kr. Dertil kommer, at parterne forventer at indgå aftaler for yderligere 150 millioner kr. på Coop Byens første bykvarter.

Aftalen omfatter to boligbebyggelser med mindre boliger for unge og par såvel som større familieboliger.

Ejendomsdirektør i PensionDanmark, Marius Møller, er glad for at have fået aftalen på plads.

– Vi har et robust samarbejde, som begge parter har investeret i, og det er helt afgørende i tider som disse. HHM’s store egenproduktion indenfor blandt andet jord, kloak, beton og murer og deres høje faglige niveau bliver en gevinst for byggeriet, siger Marius Møller,

Det forberedende arbejde har været i gang siden februar, og nu kan byggeriet af det første kvarter i Coop Byen, også kaldet Virkelund, gå i gang.

Aftalen har trukket ud
I starten af 2022 indgik PensionDanmark og HHM en samarbejdsaftale efter en udbudsrunde, men på grund af stigende materialepriser og generel usikkerhed i markedet har forløbet med at indgå totalentrepriserne taget længere tid end forventet.

Det første kvarter i Coop Byen består af i alt tre boligbebyggelser med lejligheder, rækkehuse og et boligfællesskab for alle over 50 år.

Det er også planen at bygge et fælleshus, et parkeringshus, en lokal daginstitution og en bypark. Både området og de enkelte bebyggelser skal DGNB-certificeres i kategorien guld, ligesom bebyggelserne skal svanemærkes.

– I HHM er vi store fortalere for den tidlige inddragelse, og vi glæder os over, at PensionDanmark har samme tilgang. Et tidligt samarbejde sikrer gode, veldokumenterede løsninger i høj kvalitet, hvor alle arbejder i samme retning for at skabe det bedste byggeri. Resultatet er bl.a. en høj byggekvalitet, sunde boliger og en god totaløkonomi, siger HHM’s direktør Peter Carstensen.

Udover aftalen på over en halv milliard, skal der i den kommende tid indgås aftaler for den tredje bebyggelse, som er boligfællesskabet samt terræn. Parterne forventer derfor at indgå aftaler for yderligere 150 millioner kroner.

Coop Byens første bykvarter opføres af projektselskabet Coop Byen Vest P/S, der er ejet af PensionDanmark.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder