’Nido Bryggen’ med 443 studieboliger er en del af Bryggens Bastion ved Islands Brygge på Amager. Illustration: Arkitema

Københavnske studerende har halvt så mange ejerlejligheder at vælge imellem

Studiestarten nærmere sig for de mange tusinde, der i morgen får svar på, om de kan begynde på en ny uddannelse i en ny by efter sommerferien. Mange er på udkig efter en lejlighed, og for en dels vedkommende bliver boligmæglernes annoncer kigget grundigt igennem.

Men hvis man vil bo i København, er der ikke lige så mange varer på hylderne at vælge imellem, som der har været. Faktisk viser tal fra Finansdanmark, at udbuddet af ejerlejligheder på op til 75 kvm er væsentligt mindre end på samme tid sidste år.

Blot 478 lejligheder er til salg i den kategori lige nu, og det svarer til et fald på 41 procent. På Frederiksberg er der kun 44 af slagsen, hvilket svarer til et fald på 48 procent.

I provinsen er faldet mere moderat. I Aarhus og Odense lyder det på henholdsvis 8 og 1 procent, og i Aalborg er der faktisk 13 procent flere ejerlejligheder til salg.

Må overveje alternative muligheder
Og selv om priserne på ejerboliger er faldet hen over det seneste år, kan det fortsat være svært for mange at finansiere et ejerboligkøb som følge af de langt højere renter.

Ane Arnth Jensen, der er viceadministrerende direktør i Finansdanmark, opfordrer derfor de unge til at afsøge andre muligheder.

– Hvis køb af en ejerbolig ikke er muligt, kan et forældrekøb eller en andelsbolig måske være et alternativ. Ellers kan man skrive sig op til et kollegieværelse eller en almen ungdomsbolig – eller leje et værelse eller en lejlighed privat, siger hun.

Læs mere Viga Real Estate om mikroboliger: Udbuddet er langt mindre end efterspørgslen

Læs mere Investor med tyske rødder køber mikroboliger for trekvart milliard kr.

Læs mere Stor tiltro til mikroboliger i 2022 og fremover





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder