Evergrandes 32.000 kvm store hovedkontor i Hongkong – her fotograferet før den kinesiske ejendomskoncerns køb af ejendommen i 2015. Foto: Google Maps

Kinesiske Evergrande forsøger rekonstruktion efter milliardtab

Ejendomsgiganten Evergrandes fremtid svæver fortsat i det uvisse, efter at det hårdt pressede kinesiske selskab med stor forsinkelse har offentliggjort sine regnskaber for 2021 og 2022.

Regnskaberne viser, at Evergrande sammenlagt tabte et beløb svarende til 538 milliarder kr. i 2021 og 2022, og at gælden sidste år voksede til et beløb svarende til næsten 2.300 milliarder kr.

Nu vil selskabets ledelse forsøge en rekonstruktion. Derfor er selskabets kreditorerne indkaldt til møder i Hong Kong og på Cayman Islands i næste uge.

Her vil de blive præsenteret for en plan, der skal holde liv i det nødstedte selskab, der på sit højeste var Kinas næststørste ejendomsudviklingsselskab og i 2018 var det mest værdifulde ejendomsselskab i verden.

Korthuset væltede i 2021
I slutningen af 2021 stod det dog klart, at det var gået lidt for stærkt med at ekspandere, da Evergrande ikke kunne afdrage på sin gæld som aftalt, og der samtidig blev strammet op på lånevilkårene i de statslige banker.

3. januar 2022 blev handlen med selskabets aktier suspenderet, og siden har Evergrande solgt en del ejendomme og projekter fra i forsøget på at stabilisere selskabets balance. Evergrande sidder fortsat på en stor portefølje af byggegrunde, som det ikke er lykkedes at sælge fra.

Og tiden arbejder imod selskabet. De kinesiske børsregler siger, at et selskab skal afnoteres, når handlen med dets aktier har været suspenderet i 18 måneder.

Samtidig presses Evergrande af søgsmål fra de købere, der endnu ikke har fået overdraget de ejendomme, de har købt af selskabet – og som for manges vedkommende heller ikke er færdige endnu.

Læs mere om Evergrandes kollaps Her er baggrunden for Evergrandes problemer

Læs mere Køber af Evergrandes hovedkontor til 11 milliarder kr. springer fra

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder