Adm. direktør Sverker Källgården, Cibus Nordic Real Estate. Foto: Cibus Nordic Real Estate

Cibus fortsætter arbejdet med at reducere rentebyrde

Der har været travlt i maskinrummet hos det svenske børsnoterede ejendomsselskab Cibus, der har specialiseret sig i investering og drift af dagligvarebutikker.

Selskabet, der sidste år købte SG Nordics portefølje bestående af 34 danske supermarkeder, har tirsdag fremlagt halvårsregnskab.

Af det fremgår det, at Cibus igennem det seneste år arbejdet hårdt på at få kontrol over de stadigt voksende finanseringsomkostninger som følge af rentestigningerne.

Det er blandt andet sket med en rettet emission her i foråret, der indbragte 70 millioner euro, som blev anvendt på at indfri og tilbagekøbe udestående obligationer med snarligt udløb. Samtidig er den øvrige gæld forsøgt rentesikret.

Dobbelt så høje finansielle omkostninger
Ikke desto mindre er de finansielle poster i regnskabet næsten fordoblet i første halvår sammenlignet med samme periode sidste år. Helt præcist er de steget fra 14,8 milliarder SEK til 28 milliarder SEK.

Men på trods af urealiserede nedskrivninger på ejendomsporteføljen i størrelsesordenen 16,7 milliarder SEK som følge af højere afkastkrav, er det alligevel lykkedes at komme ud af halvåret med et resultat før skat på 6,6 milliarder SEK.

– Cibus’ fokus er at fortsætte arbejdet med at optimere vores balance på en måde, som minimerer risikoerne for vores aktionærer samt sikrer øget cashflow og udbytte over tid, siger adm. direktør Sverker Källgården i en kommentar til regnskabet.

Læs mere Svenske Cibus henter 540 millioner kr. i rettet emission

Læs mere Ny milliardinvestor i Danmark fortsætter opkøb

Læs mere Ny svensk investor i Danmark køber ejendomme for 2,1 milliarder kr.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder