Foto: Estate Media/Kamilla Sevel.

Ny prognose spår, at krise i byggebranchen bliver mindre end forventet

Byggebranchen har siden 2022 været ramt af høje materialepriser og renter. Disse faktorer betyder, at man har frygtet en større krise i bygge- og anlægsbranchen.

Men en ny prognose fra DI Byggeri lægger en dæmper på frygten. Ifølge prognosen kommer boliginvesteringer til at falde med to procent i 2024. Tidligere på året forventede DI Byggeri at boliginvesteringerne ville falde med 5,9 procent i 2024.

Samtidig frygtede DI Byggeri også, at 10.000 færre ville arbejde i byggebranchen i 2023. Det tal er nu reduceret til 3100.

– Robustheden gør, at virksomhederne ikke er så hurtige til at sige folk op. Derfor falder beskæftigelsen kun i et begrænset omfang, siger direktør i DI Byggeri Anders Stouge .

På trods af formodningen om en reduceret krise spøger de stigende omkostninger stadig.

– Husholdningerne har færre penge til at investere i boliger. Når der er færre penge, bruger man mindre. Dermed følger en lavere aktivitet og en lavere beskæftigelse, siger Anders Stouge.

Han fortæller, at beskæftigelsen i byggebranchen trods et fald stadig ligger på “et rimeligt højt niveau”.

Det er særligt privat nybyggeri og boligprojekter, hvor der er forventes tilbagegang, mens anlægsområdet som energi og vejanlæg trækker fra og viser fremgang.

Læs også Antallet af solgte projektlejligheder falder langt mere end udbuddet

Læs også Direktør begrunder skift: – Projektudvikling er bare superinteressant





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder