Ef af Milton huses inspirationshuse, beliggende på Hørvænget 19 i Vonsild ved Kolding. Foto: Milton Huse

Milton Huse forventer en halvering af omsætningen i år

Typehusfabrikanten Milton Huse havde rygende travlt i 2022, hvor selskabet afleverede 1250 huse og omsatte for 2,7 milliarder kr. Begge dele er rekord, men de bliver efter alt at dømme ikke slået igen i år. Tværtimod forventer selskabets ledelse, at omsætningen vil tage et ret markant dyk.

–  Kigger vi fremad, forventer vi, at omsætningen i 2023 falder til omkring 50 procent af niveauet i 2022 som et resultat af lavere efterspørgsel, hedder det i årsrapporten.

Resultatet før skat endte på bare 4,3 millioner kr. mod 9,3 millioner i 2021. Driftsresultatet steg en smule fra 34 millioner kr. til 46 millioner kr., og overskudsgraden blev løftet fra 1,5 procent til 2,7 procent. Går det, som Milton Huse forventer, vil den stige til 4 procent i år.

Sidste års finansielle resultater er ifølge ledelsesberetningen kraftigt påvirket af renterne, der steg kraftigt i andet halvår. Selv om Milton Huse nød godt af en fyldt ordrebog ved årets indgang, faldt efterspørgslen på både enkeltstående huse og rækkehuse hen over året og lå ved årsskiftet på et niveau, der ikke er set lavere end i de tidlige 1990’ere. Derfor Milton Huse har måttet afskedige en række medarbejdere og omorganisere salgsorganisationen.

Joint venture med Niam
Senest har Milton Huse her i foråret indgået et joint venture med det svenske ejendomsselskab omkring udvikling, opførelse og drift af rækkehuse. Det nye selskab, kaldet Kronhusene, vil være landets førende, og ejes for 75 procents vedkommende af Niam, mens Rehnquist-familien, der ejer Milton Huse, ejer den resterende fjerdedel.

Både ejerleder Erik Rehnquist og CFO Michael Hvid overgår til Kronhusene, hvorefter den nuværende salgs- og marketingdirektør i Milton Huse, Leon Kallesøe Witte, tager over som administrerende direktør.

Læs mere Milton Huse og Niam går sammen om ejendomsselskab

Læs mere Milton Huse afskediger og lukker en række kontorer





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder