– Vi vil hæve barren i hele branchen

Med et årsregnskab, hvor der bliver nøgletal frem på alle målepunkter, tager AKF nu første skridt i retning af at en ny strategi. AKF vil nemlig være Danmarks toneangivende ejendomsselskab, hvad angår bæredygtighed både indenfor E, S og G.

– Vi kommer alle sammen i ejendomsbranchen med på galejen på et eller andet tidspunkt, men med det vi gør nu, forsøger vi at være med til at inspirere. Vores ambition er, at vi senest i 2030 vil anses som et af de mest toneangivende ejendoms- og investeringsselskaber i Danmark inden for bæredygtighed, og håbet er, at vi kommer til at bidrage til en fremtidig standard for ejendomsbranchens samfundsansvar og rapportering. Arbejdet med bæredygtighed er både en fremtidssikring af vores ejendomsværdier men også af vores virksomhed, for vi forventer en øget efterspørgsel på ejendomme, der fremmer en bæredygtig livsstil, siger adm. direktør Ino Dimsits.

Når der indføres og afprøves nye tiltag, er det ikke altid alle, der er lige tilfredse med disse. Men for at øge transparensen er lejertilfredshed også en del af den nye åbenhed fra AKF, der kan danne præcedens i branchen.

– Det er klart, at på det punkt er der åbenlyst nogle ting, som man som udlejer måske hellere ville holde for sig selv. Men nu lægger vi det hele ud og håber, at det danner præcedens som et af en række nye målepunkter. For ligesom man i dag er enige om målepunkterne i det økonomiske regnskab som for eksempel, hvad EBITDA indeholder, så er det vores mål, at vi også får en fælles opgørelsesmetode for de øvrige ESG-målepunkter indenfor både miljø, sociale forhold og ledelse.

For det bliver ikke politikerne, der hæver barren lige foreløbig. De konkrete initiativer skal komme fra branchen selv, mener Ino Dimsits.

– I dag er det erhvervslivet, der trækker agendaen. Og selvfølgelig er det vigtigt, hvad der sker i Indien og Kina, men vi er nødt til at se på, hvad vi kan forbedre helt nært.

I Estate Magasin nr. 3, der netop er udkommet går vi tæt på AKF og de store ambitioner i en virksomhed, der har en helt særlig historie. Den er nemlig udsprunget af fagbevægelsen, men nu bliver de grønne ambitioner altså prioriteret over rødt. Og til forskel fra for eksempel pensionskasser, så kommer der ikke flere penge ind i AKF, der selv skal tjene til kommende investeringer.

– Hvor der for ikke ret længe siden måske var et udviklings-fee på 20 procent, så er det nu nede i størrelsesordenen 5-10 procent. Det er et meget stort spring, og hvis tingene ikke forandrer sig, så kan vi også risikere at løbe tør for penge til nye projekter. Det er blevet dyrere at låne og dyrere at bygge, og derfor tænker vi os selvfølgelig om. Men vi er ikke der, hvor det ikke kan betale sig for os at sætte nye byggerier i gang. Vi kommer bare til at leve med lidt mindre fortjeneste i en periode.

Læs hele artiklen og baggrunden for AKFs nye strategi og ambitioner i Estate Magasin nr. 3 – 2023

Læs også Estate Magasin præsenterer de 100 største ejendomsselskaber i Danmark – TOP 100 i Estate Magasin nr. 3 – 2

Læs også Estate Magasin er på gaden – Læs interview med Stine Hindby, Ino Dimsits og Rune Kock og mange flere





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder