Patrick Stjernholm. Foto: Colliers.

Mangel på kontorejendomme i Aalborg kan hæve lejeniveauet

I Aalborg oplever man en stor efterspørgsel på tomme kontorlokaler i en tid, hvor tomgangen i byens erhvervsområder er historisk lav på tre procent, fortæller Patrick Stjernholm, som er seniormægler hos Colliers i Aalborg.

I øjeblikket følger udbuddet desværre ikke med den stigende efterspørgsel efter store moderne kontorlokaler. Tomgangen i Aalborgs erhvervsområder er og har i længere tid været på et historisk lavt niveau. De ledige eksisterende kontorbygninger på over 1.000 kvm er ikke indflytningsklare, og der er meget få lejemål over 1.000 kvm, der kan overtages indenfor fire til seks måneder, siger han.

Særligt Østre Havn og Aalborg Øst omkring Universitetet er ifølge Patrick Stjernholm attraktive, mens sekundære områder som Eternitten, Skelagervej og Nørresundby også er interessante.

Høj aktivitet ved Østre Havn – stort potentiale for udviklere
Flere virksomheder har for eksempel valgt at slå sig ned i Østre Havn, hvor en af Aalborgs nyere kontorejendomme, E-huset, ligger. Blandt de nytilkomne finder man Niras, Deloitte og Shaping New Tomorrow

Et eksempel på den høje efterspørgsel er et nybygget flerbrugerhuskontorejendom på Østre Havnegade 65, som er opført af A.Enggaard. Ejendommen har en størrelse på 6.500 kvm, og inden den var færdigopført, var den allerede fuldt udlejet.

Den begrænsede byggeaktivitet betyder, at efterspørgslen overstiger udbuddet af nye kontorer med stærke beliggenheder. Ifølge Patrick Stjernholm betyder den begrænsede byggeaktivitet også, at lejepriserne kan opleve et markant løft i Aalborg i den kommende fremtid.

Lynhurtigt udlejet
Et af de få kontorlejemål på over 1.000 m² er netop afstået. Her har Colliers formidlet et kontor, der ligger på Eternitten tæt ved centrum, til virksomheden Lithium Harvest.

At dette kontor var et af de sidste ledige kontorer i Aalborg Kommune over 1.000 kvm taler ifølge Colliers-mægleren ind i de investeringsmæssige muligheder, der er forbundet med det lave udbud:

Markedet for moderne kontorlokaler er nu så presset, at vi inden for de seneste to måneder har set afståelser, hvor udtrædende lejer kommer ud af lejemålene, før deres uopsigelighed er udløbet og uden nævneværdig reetablering på trods af flere års brug af lokalerne. For at tackle udfordringen med manglen på moderne kontorlejemål, er der behov for en mere omfattende indsats fra både det offentlige og den private sektor for den fortsatte vækst og tiltrækningen af nye virksomheder og investeringer. Selvom det er svært og omkostningsfuldt med den nuværende markedssituation, vil det være en investering i byens fremtid og dens fortsatte udvikling som en attraktiv destination for både virksomheder og medarbejdere, hvis der blev investeret i nye kontorbygninger, siger han. 

Læs også – Aalborg er stærkt på vej tilbage

Læs også Valhal Estate med nyt tocifret millionoverskud efter vanskeligt år





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder