Visualisering af energiprojektet Megaton i Ringkøbing/Skjern Kommune, hvor Arkitema/Cowi har rådgivet GreenGo. Illustration: Arkitema.

Arkitema hiver smalt overskud hjem trods lav byggeaktivitet

2022 var ikke det bedste år at drive arkitektfirma i. Med en inflation, der blandt andet sendte byggeomkostningerne i vejret, faldt byggeaktiviteten og dermed også antallet af opgaver til byggerådgiverne.

Alligevel lykkedes det for Arkitema – der i 2018 blev købt af ingeniørvirksomheden Cowi – at præstere et lille overskud efter skat på 2,7 millioner kr. ud af en omsætning på 660 millioner kr.

Det er bedre end året forinden, hvor en omsætning på 613 millioner kr. endte med et minus på 16,8 millioner kr.

Ikke kun afhængig af boligbyggeri
Adm. direktør Thomas Kveiborg tilskriver resultatforbedringen det skifte, som Arkitema har været igennem, hvor man har satset på flere forskellige segmenter i markedet.

– Vi har gennem flere år arbejdet bevidst for at skabe en robust forretning, der har flere ben at stå på, og gennem Cowis ejerskab er vi blevet yderligere diversificeret. Dét har hjulpet os gennem 2022, hvor vi trods flere udfordringer især lykkedes med at få opgaver inden for energi og industri, hvilket blandt andet har opvejet for den afmatning branchen oplever på boligmarkedet, siger han i en kommentar til regnskabet.

Og netop energi og industri – og den masse grønne omstilling, som er i gang – vil ifølge Thomas Kveiborg være nøglen til, at Arkitema kan øge indtjeningen endnu mere i år.

Når vi kigger på vores pipeline, de aftaler vi har indgået og strukturen i vores organisation, ser vi gode muligheder for, at vi kan bygge ovenpå årets resultat. Vi ser stor fremgang inden for energi og industri, hvor markedet på ingen måder er stagneret, og hvor vi, sammen med Cowi, har udsigt til stabile og langsigtede projekter, siger han.

Nøgletal fra Arkitemas regnskab

Læs mere om Cowis 2022-regnskab her: Grønt fokus hjælper Cowi til rekordomsætning

Læs mere i Cowi ansætter ny bæredygtighedsansvarlig





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder