Cybertruslen er faktisk størst indefra. 70 procent af alle sikkerhedshændelser er udløst af en medarbejder internt i en virksomhed.

Ejendomsbranchen kan være et mål for hackere

Det kan godt være, at stater og større virksomheder er oplagte mål for cyberangreb, men små og mellemstore virksomheder skal ikke føle sig for sikre.

51 procent af alle virksomheder bliver ifølge en undersøgelse fra revisionsfirmalet PwC ramt af cyberangreb på et år, og der er ingen grund til at tro, at ejendomsbranchen slipper uden om – tværtimod.

I september gik det ud over administrationsselskabet CEJ, men mange andre firmaer i branchen er også i risikogruppen, mener to cybersikkerhedseksperter.

– Der er tre ting, der tiltrækker hackere: At man er en kendt virksomhed, om ejerne har penge, og hvor let det er at bryde ind, siger Morten Holm Gregersen, der sammen med John Lykke Talchow rådgiver om it-sikkerhed gennem deres firma Cyber Nordic.

De kommer i den seneste udgave af Estate Magasin, der udkom mandag, med gode råd til, hvordan man kan sikre sig bedst muligt mod angreb via internetforbindelsen.

– Man kan for eksempel installere multifaktorgenkendelse, hvilket betyder, at man skal identificere sig på to niveauer, inden man logger ind på en fælles server. Men i farten sker det ikke altid. De fleste virksomheder husker at få en alarm på vinduet, men de glemmer alarmen på computeren, som typisk kan koste dem meget mere i sidste ende, siger John Lykke Talchow.

I Estate Magasin #1 2023 får du også en indsigt i året, der gik i ejendomsbranchen og året, der kommer, med kig ind i både kontor, butik, bolig, logistik og hotelsegmentet. Magasinet er også fyldt med masser af læsestof, overblik over branchens vigtigste aktører og indblik i de største transaktioner i 2022.

Find magasinet i din postkasse eller tegn et abonnement her.

Du kan også finde magasinet online her og læse alle tidligere udgaver af Estate Magasin.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder