Aalborg. Foto: Shutterstock

Også det private boligsalg falder kraftigt

Ligesom transaktionsvolumenen i det danske ejendomsinvesteringsmarked faldt kraftigt i årets 3. kvartal, var købere på det private boligmarked tilbageholdende i kvartalet.

Læs mere i Markant fald i transaktionsvolumenen i 3. kvartal

Nye handelstal fra Boligsiden viser, at der blev solgt markant færre boliger i årets 3. kvartal sammenlignet med tidligere på året. Samtidig er boligsalget i 3. kvartal ikke set lignende siden 2013.

I september blev der i alt solgt 5.443 boliger, hvilket er det næstlaveste månedstal i år og et langt mindre salgstal i forhold til, hvad der typisk bliver solgt i september.

Derudover viser tallene, at der i 3. kvartal i år blev solgt markant færre boliger, end der er blevet i den tilsvarende periode i den seneste årrække.

’Meget kraftigt fald’
I 3. kvartal blev der samlet solgt 17.123 private boliger, hvilket er et fald på 19 procent sammenlignet med boligsalget i årets 2. kvartal, hvor der blev solgt 21.137 boliger.

Samtidig skal vi helt tilbage til 2013 for at se et lignende salgsresultat for 3. kvartal, som dengang lød på 16.548 solgte boliger.

– Det er et meget kraftigt fald, vi ser i boligsalget i september. Det er en udvikling, der er skærpet her i efteråret, og derfor ser vi også et kvartalsresultat for de seneste tre måneder, som er det laveste siden 2013, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

– Det hænger selvfølgelig sammen med de økonomiske udfordringer, der hersker i øjeblikket, og som for alvor har vundet indpas i året 3. kvartal, i form af de høje renter, inflation og energikrisen. Det er alle faktorer, der begrænser lånemulighederne for boligkøberne, og som i øvrigt skaber usikkerhed om boligmarkedets udvikling, uddyber hun.

Kilde og grafik: Boligsiden
Grafikken viser, hvor mange boliger der blev solgt i 1., 2., og 3. kvartal i 2011-2022. Tilsvarende viser tabellen de konkrete handelstal for kvartalerne. Alle boligtyper inkluderer villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, fritidsboliger, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde og lystejendomme på det private marked. Kilde og grafik: Boligsiden




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder