Langeliniekajen, København. Foto: NCC

Langeliniekajen skal renoveres for millionbeløb

Langeliniekajen i København er et travlt sted. Her flokkes turisterne for at se Den Lille Havfrue, og de lokale Københavnere går ture langs vandet, og nyder synet af svanerne ved Kastellet. Længere henne lægger krydstogtskibe til. Derfor skal strækningen også tage sig ordentligt ud. By & Havn har netop indgået en aftale med NCC/Hercules Fundering om en totalrenovering til i alt 157 millioner kr., som skal foregå over de næste to år. Det oplyste parterne for nylig.

– Langeliniekajen er et ikonisk sted for københavnerne, og det første sted mange turister sætter deres fødder, når de ankommer til byen. Derfor skal den også tage sig flot ud, og det kræver, at den holdes ved lige og renoveres, når det er nødvendigt. Nu har vi besluttet at sætte en totalrenovering i værk, så Langelinie fortsat vil være noget vi kan være stolte af i København, siger, Anne Skovbro, adm. direktør, By & Havn.

Arbejdet med at renovere den gamle Langeliniekaj fra 1935 går i gang i efteråret 2022 og forventes færdigt i december 2024. For god ordens skyld skal det siges, at det kun er strækningen, hvor krydstogtskibene lægger til, som skal renoveres og ikke den del ned mod Kastellet. Det vil altså de næste to år stadig være muligt, som både turist og lokal at færdes der.

– Vi ser frem til at skulle udføre opgaven for By & Havn. Det er jo ikke et hvilket som helst sted, vi skal arbejde, men i Hercules Fundering har vi de seneste år gennemført en lang række havneprojekter og kajrenoveringer i hele Danmark. Vi har derfor et stærkt team til at udføre opgaven på Langelinie, siger Jesper Schack Fønss Bach, områdedirektør i Hercules Fundering, som er en del af NCC Infrastructure.

I forlængelse af at kajen renoveres, vil der senere blive etableret landstrømsanlæg for krydstogtskibene i lighed med anlægget på Oceankaj i Ydre Nordhavn.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder