Jens Kramer Mikkelsen skal nu - også - stå i spidsen for at "sælge" København som turist- og kongresby.

Jens Kramer bliver formand for Wonderful Copenhagen

– Det er med meget stor erfaring og evnen til at samle aktører om en fælles udvikling, at Jens Kramer Mikkelsen nu tiltræder som ny bestyrelsesformand i Fonden Wonderful Copenhagen.

Sådan beskriver Wonderful Copenhagen den nye bestyrelsesformand og netop med Jens Kramer Mikkelsen må det sige at være rigtigt. Han overtog overborgmesterposten i København på et tidspunkt, hvor København ingen udvikling havde og forlod den knap 16 år efter med en by i et helt andet gear. På en måde kan man sige det er en form for samme slags opgave, han nu kommer til at stå overfor.

– Jeg glæder mig til at samarbejde med bestyrelsen og hele turismeerhvervet om at udvikle og styrke hovedstadsregionens turisme, som fortsat står i en vanskelig situation efter at have tabt 49 milliarder kr. i omsætning under pandemien. Turismen betyder meget for Danmarks hovedstad, og det er derfor rigtig vigtigt, at der er både bred og stærk opbakning til hovedstadens turisme og til Wonderful Copenhagen som den samlende organisation, siger Jens Kramer Mikkelsen.

Jens Kramer Mikkelsen overtager pladsen efter Peter Højland, der blev bestyrelsesformand i 2014, og nu har valgt at træde tilbage.

– Hovedstadens turisme er en enorm succes og vigtig for hele landet. Jens Kramer Mikkelsener er den helt rigtige til at samle kræfterne i og uden for hovedstaden om de kommende års store opgaver. Turismevæksten skal forenes med en bæredygtig omstilling og et reduceret klimaaftryk. Turismeudviklingen skal hænge endnu mere sammen med byudviklingen, så turismen bliver en løftestang for de enkelte bydeles udvikling og fortsat sker med stærk lokal opbakning, siger afgående Peter Højland.

Jens Kramer Mikkelsen kommer som nævnt med både historisk og aktuel erfaring fra byudvikling. Derudover har han i mange år gennem en række centrale poster været med til at fremme turismen i hovedstaden. Han er i dag direktør for byudvikling i ejendomsinvesteringsselskabet NREP med særligt fokus på en bæredygtig udvikling og blandt andet formand for Københavns Lufthavnes Advisory Committee.

Wonderful Copenhagen er en erhvervsdrivende fond, der blev stiftet i 1992, og som netop har markeret sit 30 års-jubilæum. Fondens bestyrelse består af 6 politisk udpegede og 7 ikke-politiske udpegede medlemmer. Formandskabet kommer til at udgøres af Jens Kramer Mikkelsen i samarbejde med Helsingørs borgmester Benedikte Kiær. De to kender allerede hinanden godt som formand/næstformand, da formandskabet i Dansk Erhvervs Velfærdsråd også udgøres af netop de to.

  • Jens Kramer Mikkelsen, formand
  • Benedikte Kiær, næstformand, borgmester i Helsingør
  • Karina Bergmann, medl. Københavns Borgerrepræsentation
  • Steen Christiansen, borgmester i Albertslund og formand for KKR Hovedstaden
  • Søren Faerber, adm. dir. Scandic Hotels Danmark
  • Lars Gaardhøj, regionsrådsformand i Region Hovedstaden
  • Dan Hammer, adm. direktør i Royal Arena
  • Peter Højland, bestyrelsesmedlem
  • Birgitte Kehler Holst, medl. Københavns Borgerrepræsentation
  • Lone Loklindt, kommunalbestyrelsesmedlem Frederiksberg
  • Henrik Ypkendanz, adm. direktør Illums Bolighus
  • Ulla Wewer, forsker og tidl. dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
  • Thomas Woldbye, adm. direktør Københavns Lufthavne




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder