Foto: Shutterstock

Bæredygtige investeringer mangler ensartede normer

Hvordan står det til med ESG hos europæiske ejendomsinvestorer? Hvad er de største forhindringer for bæredygtige investeringer – og hvad driver dem?

Det er et par af de spørgsmål, som besvares i et internationalt studium om tilgang til bæredygtige investeringer blandt europæiske ejendomsinvestorer.

– Selvom det virker abstrakt, er det ikke uvæsentligt med denne slags internationale undersøgelser. Det giver os en langt bedre forståelse for, hvor markedet bevæger sig hen, og hvor der er reelle udfordringer, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Det sker i en kommentar til studiet, som Ejendomdanmark har bidraget til. Studiet er gennemført af konsulentbureauet Green Soluce og den franske tænketank Ieif i samarbejde med en række europæiske ejendomsorganisatione – herunder Ejendomdanmark, Norsk Eiendom, finske Rakli og tyske ZIA – samt de tværeuropæiske organisationer Epra og Inrev.

Flere udfordringer
Undersøgelsen viser, at langt størstedelen af de adspurgte har en veldefineret bæredygtighedsstrategi for deres ejendomsinvesteringer – og langt over halvdelen har etableret monitorering af deres klimaaftryk. Undersøgelsen viser også, at bæredygtighed for mange er et investeringsparameter.

Det er dog også tydeligt, at der er flere udfordringer. Her peger flere på, at det er komplekst at arbejde med bæredygtighed. Det gælder for eksempel i arbejdet med at fremskaffe holdbare data på området. Samtidig mangler der en fælles, normativ ramme for arbejdet. Der er med andre ord ikke altid enighed om, hvad ’bæredygtighed’ dækker over, og hvordan man så skal arbejde med det.

– I Danmark tumler vi med flere af de samme udfordringer, når det kommer til bæredygtighed. Vi diskuterer også, hvordan vi skal få adgang til og benytte os af data. Studiet her ligger således også godt i forlængelse af det store projekt og bæredygtighed og digitalisering, som Ejendomdanmark, Rambøll og PwC for tiden er i gang med, siger Jannick Nytoft.

 

Fakta: Studiet

– Studiet er gennemført af konsulentbureauet Green Soluce og den franske tænketank Ieif i samarbejde med en række europæiske ejendomsorganisationer – herunder EjendomDanmark, Norsk Eiendom, finske Rakli og tyske ZIA – samt de tværeuropæiske organisationer Epra og Inrev

– I studiet deltog flere end 90 aktører på de europæiske ejendomsmarkeder. Studiet blev gennemført fra oktober 2020 til januar 2021 og blev suppleret med række dybdegående interviews med ledende ejendomsaktører, herunder flere danske

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje