Med vinderforslaget kan medarbejdere og studerende blandt andet se frem til at få en række større auditorier – ét af dem bliver Aarhus Universitets største med mulighed for 800 pladser. Illustration: Aart Architects

A. Enggaard-team vinder universitetsprojekt

I 2025 rykker Aarhus School of Business and Social Sciences, Aarhus BSS, der er et af Aarhus Universitets fire hovedområder, sine aktiviteter fra Fuglesangs Allé til Universitetsbyen i Aarhus, og konkurrencen om, hvem der skal udvikle de kommende bygninger og udendørsarealer, er nu afgjort.

Vinder af totalentreprisekonkurrencen er A. Enggaard sammen med Aart Architects, Lytt og Niras.

Med vinderforslaget kan medarbejdere og studerende blandt andet se frem til at få en række større auditorier – ét af dem bliver Aarhus Universitets største med mulighed for 800 pladser. Træ bliver et gennemgående materiale i bygningernes arkitektoniske udtryk, og undervisningslokaler samt studieområder udvikles, så de kan anvendes til flere formål. Desuden vil alle bygningskomplekser indeholde undervisningslokaler.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Universitetsbyen i Aarhus. Illustration: Aart Architects

– Det vindende forslag opfylder til fulde de ønsker og behov, Aarhus BSS har haft til faciliteterne i det nye byggeri, herunder kontorer, undervisningslokaler og studiemiljøer. Vi er dermed kommet et vigtigt skridt tættere på fremtidens fysiske rammer for Institut for Virksomhedsledelse og Institut for Økonomi, siger dekan på Aarhus BSS Thomas Pallesen, som har været med i bedømmelsesudvalget.

Med en placering midt i Universitetsbyen og et bruttoareal på cirka 37.000 kvm udgør udviklingen af arealer i Universitetsbyen til Aarhus BSS en stor og vigtig del af Aarhus Universitets samlede fysiske udvikling. Samtidig kommer de nye bygninger til at ligge tættere på fakultetets andre aktiviteter i Universitetsparken.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder