Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Foto: Rasmus Hjortshøj

Tysk kapitalfond ny hovedejer af Vilhelm Lauritzen

En tysk kapitalfond er med en ejerandel på 69,5 procent af aktierne blevet ny hovedejer af succesfulde Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Til Estate Media oplyser Vilhelm Lauritzen, som er et af Danmarks absolut bedst tjenende arkitektselskaber, og som netop har offentliggjort sit bedste årsresultat i virksomhedens 99-årige historie, at det drejer sig om Findos Investor.

Fonden med adresse i München er ejet af nogle af de største tyske, familieejede virksomheder og investerer i mellemstore virksomheder med en omsætning på mellem 25 millioner og 200 millioner euro – svarende til cirka mellem 185 millioner og 1,5 milliard kr.

Den tyske overtagelse sker, efter partnere og ledelse i Vilhelm Lauritzen Arkitekter har valgt at udvide ejerkredsen med en ekstern partner.

– En ekstern partner, der deler vores værdier og visioner, er det helt rigtige valg for Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Vi leverer fortsat uafhængig rådgivning, og sammen booster vi den udvikling, vi har været godt i gang med de senere år, siger adm. direktør og partner Gyrithe Saltorp, Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Står bag en række kendte ejendomme
Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der til næste år kan fejre 100-års jubilæum, er stiftet af én af Danmarks mest anerkendte arkitekter, Vilhelm Lauritzen, der står bag fredede ikon-bygninger som Radiohuset og Vega. Blandt de nyeste værker er store komplekse projekter som Københavns Lufthavn, DR Byen og supersygehuset Nyt Hospital Nordsjælland, herunder en række bæredygtige projekter og samarbejder med internationale arkitekter som schweiziske Herzog & de Meuron, amerikanske Steven Holl og japanske Kengo Kuma.

– Ledelsen har været enige om, at en ny partner skal være forankret i vores kultur, der er bygget på uafhængighed og fællesskab. Vi har et ansvar for vores historie og de værdier, som mange kolleger har dedikeret halve og hele arbejdsliv til, og som giver kunderne tillid til vores ydelser, siger Gyrithe Saltorp.

Hele ejerkredsen
Ejerkredsen i Vilhelm Lauritzen Arkitekter består udover den tyske kapitalfond Findos Investor fortsat af partnerne Thomas West Jensen, Thomas Scheel, Torsten Stephensen, Anne Møller Sørensen og Simon Svensson samt adm. direktør Gyrithe Saltorp, der også indtræder som medejer.

Læs om Vilhelm Lauritzens 2020-resultater og forventninger til 2021 i:

Vilhelm Lauritzen tjener knap 150 millioner kr. på fem år

Læs mange flere arkitektnyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder