Thors Have i Odense

Startskud til milliardstort byudviklingsprojekt i Odense

I disse dage lyder startskuddet til et byudviklingsprojekt kaldet Thors Have ved Rismarksvej i Odense. Området omkring Thors Have har tidligere været et militærdepot og garageanlæg, men står i dag uberørt.

Derfor bliver der nu sat skub i udviklingen af området, der skal være med styrke Odenses grønne identitet. Bag projektet står Jensen Gruppen, der siden 1986 har beskæftiget sig med byggeri og ejendomme.

– Vi ser frem til at starte op i Thors Have, hvor vi vil medvirke til at skabe projektudvikling, der sætter fokus på bæredygtighed, kvalitet, æstetik og funktion i byudviklingen. Odense er i vækst, og vi ser mange muligheder for at bidrage der, hvor vi er bedst. Thors Have bliver ikke blot hjemsted for kvalitetsboliger, men vi udvikler også hele nærområdet og skaber et nyt byområde, der lever op til Odense Kommunes bystrategi, siger adm. direktør Karsten Hjarsø, Jensen Gruppen.

Fra militærdepot til boligområde  
Byudviklingen Thors Have indeholder i alt 71.000 kvm grund, som er opdelt i ni byggefelter. Frem mod 2021 vil nedrivningsarbejdet gøre klar til, at der kan tages første spadestik på det første af byggefelterne, hvor godt 9.000 kvm bliver udlagt til nye boliger, der kommer til at bestå af 70 familieboliger og 30 seniorboliger.

I alt vil der i de kommende år skulle bygges for omkring 1,5 milliard kr. i Thors Have.

Henover de næste mange år bliver området desuden videreudviklet med stisystemer, nyttehaver og parkeringsmuligheder, der øger attraktiviteten, mens den kommende letbane øger tilgængeligheden, når den åbner med et stop 200 meter fra Thors Have.

Nedrivningsarbejdet på grunden, der varetages af J. Jensen Nedrivning, foregår de kommende måneder. I alt skal cirka 10.000 kvm bygninger fjernes.

Fakta: Jensen Gruppen

Jensen-koncernen har været drevet som en familievirksomhed siden starten i 1986. Der er i dag mere end 60 selskaber i koncernen. Jensen Gruppen består af tre forretningsben, der tæller entreprenørvirksomhed, ejendomme samt et udviklings- og digitaliseringsspor.

Kilde: Jensen Gruppen 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder