Karrébyen i Rødovre. Illustration: Vismo for Rødovre Kommune

Heimstaden klar til næste byudviklingsprojekt

I Rødovre er Heimstaden klar til at begynde nedrivningen af tre tidligere erhvervsejendomme for at gøre plads til et boligbyggeri i det nye bykvarter med navnet Karrébyen. Forude venter en ejendom med 145 familievenlige lejeboliger samt erhvervslejemål fordelt på henholdsvis cirka 13.200 kvm bolig og 1.100 kvm erhverv.

– Rødovre er inde i en spændende udvikling med mange nye tilflyttere, og hele projektet omkring Karrébyen og den nye bykerne taler rigtig fint ind i moderne byplanlægning, hvor der både tages hensyn til bæredygtighed, fællesskaber, plads til privatliv og ikke mindst en sammenhængende infrastruktur, siger investeringsdirektør Christian Fladeland, Heimstaden.

Den svenske investor har de seneste år købt sig ind i lignende byudviklingsprojekter på blandt andet Grønttorvet i Valby, den gamle slagterigrund i Roskilde og senest den kommende Engparken ved Risskov i Aarhus.

Heimstaden forventer at tage det første spadestik til den nye ejendom i efteråret. Projektet er udviklet og opføres i samarbejde med totalentreprenør Rosenfeldtnielsen og forventes at stå klar i løbet af efteråret 2022.

Heimstaden med hovedkontor i Malmø blev grundlagt i 1998 og har været etableret på det danske marked siden 2014 – under navnet Fredensborg frem til 2015. Heimstaden har norske Fredensborg, der er kontrolleret af investoren Ivar Tollefsen, samt de svenske pensionsselskaber Alecta, Folksam og KPA Pension som primære ejere.

Fakta: Heimstadens ejendom i Karrébyen i Rødovre

  • Den nye ejendom kommer til at bestå af 145 boliger med to til fire-værelsesenheder på cirka 13.200 kvm samt erhvervslejemål på samlet 1.100 kvm
  • Ejendommen bliver en del af Karrébyen, som er et nyt, selvstændigt bykvarter i den nye bymidte ved Rødovre Rådhus med boliger, handelsmuligheder og erhverv
  • Karrébyen bliver et af seks nye kvarterer i den nye bydel med navnet Bykernen

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder