Damhuskroen på Roskildevej i Rødovre. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Fynsk ejendomsinvestor køber Damhuskroen for 21 millioner kr.

20,750 millioner kr.

Det er, hvad det fynske ejendomsinvesteringsselskab Proximus har købt Damhuskroen på Roskildevej i Rødovre for.

Dermed har det i hovedstaden kendte spise- og dansested fået ny ejer. Ejendommen har et erhvervsareal på 2.150 kvm og et grundareal på 3.995 kvm.

Den nye ejer, Proximus, kender området, da selskabet fra Odense er i gang med at udvikle de bagvedliggende arealer med lejlighedsbyggerier.

– Vi er rigtig glade for at have købt den historiske ejendom, da vi er meget begejstrede for området, som vi i forvejen kender godt. Damhustorvet er blevet renoveret, og de arealer bagved ejendommen, som vi ejer, har vi udviklet til lejlighedsbyggeri. Vi er endnu ikke afklaret om, hvad der skal ske med ejendommen, når vi på et tidspunkt er på den anden side af coronakrisen. Men vi forestiller os, at der vil være noget lignende det tidligere, så vi kan skrive en god fortsættelse på Damhuskroens historie, siger adm. direktør og ejer Jes. J. Petersen, Proximus.

Trio bag salg
Bag salget af Damhuskroen står erhvervsmanden Niels Lorentzen, Dot Wessman og Tommy Wessman. De satte i sommeren 2018 kroen til salg for 25 millioner kr., skriver Rødovre Lokal Nyt.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget, hvor overtagelsesdatoen var 1. marts.

Damhuskroens historie går tilbage til begyndelsen af 1600-tallet, hvor Christian 4. gav tilladelse til at opføre et mindre vagthus ved dæmningen over Damhussøen. Først i 1757 fik stedet kongeligt privilegium til at drive kro.

To andre opkøb-Proximus i området
Købet af Damhuskroen på Roskildevej 244 sker i forlængelse af, af Proximus i november 2017 købte den gamle erhvervsbygning på Rødovrevej 239, som tidligere har huset det daværende Teledanmark og De Gule Sider. Det skete i forbindelse med et konverteringsprojekt med 50 boliger.

Læs mere i Proximus konverterer slidt erhvervsbygning i Rødovre til boliger

I 2015 købte Proximus Damhusparken, det tidligere Damhus Tivoli, af Rødovre Kommune i forbindelse med opførelse af 5.760 kvm rækkehuse og ejerlejligheder langs Auroravej på grunden, der mod øst er afgrænset af Damhussøen.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder