Illustration: Scandibyg modulbyggeri.

Pensiondanmark og Scandi Byg vil bygge 20 procent billigere i træ

Pensiondanmark og Scandi Byg har indgået en samarbejdsaftale om udbredelse af modulbyggeri i træ, der skal give flere boliger og studieboliger til den almindelige dansker med skelsættende krav til at reducere klimabelastning og til social bæredygtighed. Ved at gå fra konventionelt byggeri af studieboliger til at udvikle et program for modulbyggeri i træ har de to reduceret anskaffelsesprisen med 20 procent, så samarbejdet resulterer i effektiv udvikling af kvalitetsbyggerier, der både skal bæredygtighedscertificeres med DGNB og Svanemærket.

Scandi Byg og Pensiondanmark samarbejder allerede om blandt andet udviklingen af 300 studieboliger i Ballerup, 478 studieboliger i Lyngby og et nyt familieboligprojekt i Lyngby. Og det er faktisk de gode oplevelser fra at arbejde sammen på de projekter, der gør, at de nu gerne vil arbejde endnu mere sammen.

– Aftalen dokumenterer vores strategiske dedikation til bæredygtigt byggeri som en god investering for både klimaet og vores over 750.000 medlemmer. Vi ser store perspektiver i at udvide et godt og tillidsfuldt samarbejde med Scandi Byg, siger direktør i Pensiondanmark Ejendomme, Marius Møller.

Aftalen forpligter parterne til i fællesskab at skabe gode bæredygtige byggerier, der rækker ind i fremtiden og forsøger at sætte nye standarder for, hvordan man bygger bæredygtigt til konkurrencedygtige priser. Målet er, at livscyklusanalyser skal bidrage til at nedbringe udledningen af CO2 fra Pensiondanmarks nybyggerier med 50 procent.

– I Scandi Byg har vi en vision om at sætte standarden for fremtidens byggeri gennem fokus på innovation og bæredygtighed, så vi er meget glade for at have fået en langsigtet samarbejdspartner i Pensiondanmark, der deler vores ambitioner om at gå foran og tage ansvar i forhold til bæredygtigt byggeri, siger direktør i Scandi Byg, Thomas Raunsbæk og fortsætter:

– Aftalen beskriver, hvordan Pensiondanmark og Scandi Byg vil samarbejde om en række kommende sager, hvoraf vi kender nogle af dem allerede. Og samarbejdet dækker alle de sager, hvor Pensiondanmark vil bygge industrielt med moduler. Branchen vil desuden opleve, at Pensiondanmark og Scandi Byg i fællesskab vil skubbe til grænserne for, hvor lille et CO2 aftryk vi kan bygge med, når vi opfører både med DGNB Guld og Svanemærke.

Samarbejdet om modulbyggeri
Scandi Byg er den ”modulbygger” i Danmark, der har længst og størst dokumenterbar erfaring inden for modulbyggeri. Produktionen af modulerne på fabrikken forgår sideløbende med, at der laves infrastruktur og fundamenter på byggepladsen. Derfor kan byggeriet opføres hurtigere end traditionelt byggeri til glæde for slutbruger samtidig med, at Pensiondanmark hurtigere får afkast af investeringen.

– Aftalen beskriver derudover nogle interne aftaler omkring, hvorledes vi i fællesskab fastholder de gode takter som samarbejdet på vores første sag i Lundtofte, allerede viser, siger Thomas Raunsbæk.

Scandi Byg er førende inden for bæredygtigt byggeri og har som en af Danmarks eneste byggerivirksomheder grundlicens til svanemærkede byggerier. Virksomheden opererer primært som totalentreprenør og er et datterselskab i en af Danmarks største entreprenørkoncerner, MT Højgaard Holding.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder