Estate Media –

Nyheder – Danmark

AG Gruppen og Nrep bygger 400 boliger i Sydhavnen

Kapitalfonden NREP og projektudviklingsselskabet AG Gruppen har indgået aftale om at opføre cirka 400 nye 1-5 værelses boliger, et plejecenter samt en kommunal daginstitution i Københavns Sydhavn. De første boliger vil stå klar i 2022.

Kamilla Sevel

torsdag 30. april 2020 11:29

AG Gruppen vil bygge 400 boliger i Københavns Sydhavn sammen med Nrep som investor. Projektet vil blive opført efter høje standarder inden for bæredygtighed, og boligerne bliver certificeret til DNGB Guld.

Netop den grønne profil er en vigtig del af NREP og AG Gruppens samarbejde, og bæredygtighed er tænkt ind i hele det nye projekt i Sydhavnen.

– Vi går målrettet efter at investere i bæredygtighed og i boliger, der er til at betale i København. Det vil det nye byggeri fuldt leve op til, siger partner Rune Kock, Nrep.

Der bliver tænkt grønt både i forbindelse med byggematerialer og energiforbrug over biodiversitet til løsninger, der tilbyder en mere sund og bæredygtig livsstil for de kommende beboere.

– Vi har et godt og langvarigt samarbejde med AG Gruppen med fokus på bæredygtige løsninger. Sammen har vi blandt andet opført Upcycle Studios og Ressourcerækkerne i Ørestad, hvor omdrejningspunktet har været genbrug og upcycling af byggematerialer.

I alt bliver der tale om cirka 28.000 kvm. nye boliger, 9.500 kvm. plejecenter samt en daginstitution på cirka 2.900 kvm, som opføres i et område, der i dag er en del af et blandet erhvervsområde, og som vil binde de nye bykvarterer på Teglholmen og Sluseholmen sammen med det gamle Sydhavnen. Det nye boligbyggeri bliver opført lige ved den kommende metrostation ved Mozarts Plads, der åbner i 2024.

– Med over 1000 boliger opført i fælles Joint Venture har vi i NREP en solid og god samarbejdspartner, som passer rigtig godt til vores DNA og måde at arbejde på. Vi glæder os meget over den nye aftale og over det nye projekt, som vi sammen er ved at udvikle. Her bliver der lagt vægt på moderne kvalitetslejligheder i klassisk arkitektur, hvor der er tænkt meget i fællesskaber og gode, grønne udearealer for de kommende beboere, siger adm. direktør Robin Feddern, AG Gruppen.

Det er Årstiderne Arkitekter, som med inspiration fra Sydhavnens traditionelle boligarkitektur og industrielle reference har tegnet boligerne, mens plejecenteret, som vil vende ud mod Sydhavnsgade og få en karakteristisk facade med blandt andet ”hængende haver” i form af en grøn altangang, er tegnet af Vandkunsten.

Boligerne udnytter mulighederne i den nye kommuneplan og bliver fra 1 til 5 værelser. De opføres i tre selvstændige karrebebyggelser med hver sin identitet og placeres ud mod Borgmester Christiansens Gade, der samtidig ændres til en grøn gade med træer.

Byggeriet opføres i op til 6 etager med en variation i tagformer; sadeltage som skaber sammenhæng til områdets eksisterende bebyggelser og flade tage som aktiveres med fælles tagterrasser og væksthuse/beboerlokale. Opførslen af boligerne forventes påbegyndt i anden halvdel af 2020, og de første vil stå færdige i 2022.

AG Gruppen har siden 1986 udviklet mere end 7500 boliger.

Kommentarer

Seneste nyt

Ejendomspriserne 2020: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Ejendomsprisen / torsdag 9. juli 2020

Pensam køber knap 10.000 kvm boliger i Aarhus-centrum af NRE-konsortium

Pluss, Aarhus, Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 9. juli 2020

Aberdeen overtager 23.000 kvm stort boligprojekt i Aarhus

Aarhus, Bolig, Byggeri, Investering / torsdag 9. juli 2020

Bygger 120 boliger med en projektværdi på 350 millioner kr.

Pluss, Bolig, Investering / torsdag 9. juli 2020

Aarsleff ændrer i direktionen – direktør stopper øjeblikkeligt

Entreprenører, Virksomheder og mennesker / torsdag 9. juli 2020

Vinder huslejesag over Københavns Universitet: – En ulykkelig sag for begge parter

København / torsdag 9. juli 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland