AG Gruppen og Nrep bygger 400 boliger i Sydhavnen

AG Gruppen vil bygge 400 boliger i Københavns Sydhavn sammen med Nrep som investor. Projektet vil blive opført efter høje standarder inden for bæredygtighed, og boligerne bliver certificeret til DNGB Guld.

Netop den grønne profil er en vigtig del af Nrep og AG Gruppens samarbejde, og bæredygtighed er tænkt ind i hele det nye projekt i Sydhavnen.

– Vi går målrettet efter at investere i bæredygtighed og i boliger, der er til at betale i København. Det vil det nye byggeri fuldt leve op til, siger partner Rune Kock, Nrep.

Der bliver tænkt grønt både i forbindelse med byggematerialer og energiforbrug over biodiversitet til løsninger, der tilbyder en mere sund og bæredygtig livsstil for de kommende beboere.

– Vi har et godt og langvarigt samarbejde med AG Gruppen med fokus på bæredygtige løsninger. Sammen har vi blandt andet opført Upcycle Studios og Ressourcerækkerne i Ørestad, hvor omdrejningspunktet har været genbrug og upcycling af byggematerialer.

I alt bliver der tale om cirka 28.000 kvm. nye boliger, 9.500 kvm. plejecenter samt en daginstitution på cirka 2.900 kvm, som opføres i et område, der i dag er en del af et blandet erhvervsområde, og som vil binde de nye bykvarterer på Teglholmen og Sluseholmen sammen med det gamle Sydhavnen. Det nye boligbyggeri bliver opført lige ved den kommende metrostation ved Mozarts Plads, der åbner i 2024.

– Med over 1000 boliger opført i fælles Joint Venture har vi i Nrep en solid og god samarbejdspartner, som passer rigtig godt til vores DNA og måde at arbejde på. Vi glæder os meget over den nye aftale og over det nye projekt, som vi sammen er ved at udvikle. Her bliver der lagt vægt på moderne kvalitetslejligheder i klassisk arkitektur, hvor der er tænkt meget i fællesskaber og gode, grønne udearealer for de kommende beboere, siger adm. direktør Robin Feddern, AG Gruppen.

Det er Årstiderne Arkitekter, som med inspiration fra Sydhavnens traditionelle boligarkitektur og industrielle reference har tegnet boligerne, mens plejecenteret, som vil vende ud mod Sydhavnsgade og få en karakteristisk facade med blandt andet ”hængende haver” i form af en grøn altangang, er tegnet af Vandkunsten.

Boligerne udnytter mulighederne i den nye kommuneplan og bliver fra 1 til 5 værelser. De opføres i tre selvstændige karrebebyggelser med hver sin identitet og placeres ud mod Borgmester Christiansens Gade, der samtidig ændres til en grøn gade med træer.

Byggeriet opføres i op til 6 etager med en variation i tagformer; sadeltage som skaber sammenhæng til områdets eksisterende bebyggelser og flade tage som aktiveres med fælles tagterrasser og væksthuse/beboerlokale. Opførslen af boligerne forventes påbegyndt i anden halvdel af 2020, og de første vil stå færdige i 2022.

AG Gruppen har siden 1986 udviklet mere end 7.500 boliger.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder