Annebergparken 16 i Nykøbing Sjælland var blandt de 22 ejendomme, Freja Ejendomme satte til salg i starten af året. Foto: Esoft

Freja gennemfører salg af sjællandske ejendomme

Freja Ejendomme, som er statens ejendomsselskab, der erhverver ejendomme fra staten og regionerne ud fra en målsætning om at videresælge med størst mulig avance, har solgt to ejendomme i Nykøbing Sjælland.

Det drejer sig om den tidligere hovedbygning til godset Annebjerggaard tæt på skov og Isefjord. Den 1.005 kvm store ejendom på Egebjergvej 162 ligger på en 36.320 kvm stor grund, der udover et parkeringsområde blandt andet rummer en parklignende have med sø- og voldgravsanlæg.

Køberen af ejendommen med en offentlig vurdering på 3,3 millioner kr. er naboen Jens Nielsen.

– Jeg er rigtig glad for at have købt denne smukke ejendom af Freja. Jeg synes det er vigtigt at bevare den gamle ejendom, der er en vigtig del af godsmiljøet her i området. På sigt planlægger jeg at finde to-tre personer, som på en eller anden måde kan bruge bygningen og de store udendørsarealer til noget fornuftigt, som passer ind i miljøet og kulturen heromkring, siger Jens Nielsen i en kommentar til købet.

Ejendommen kommer fra Naturstyrelsen, og salget blev gennemført efter en budrunde forestået af Nordicals Sjælland i Roskilde.

Egehus
Godt 1 km nordpå ligger Egehus i Annebergparken 16. Ejendommen er en del af Annebergparken, som i 1915-1923 blev opført som et sindssygehospital.

Køber er ægteparret Gitte Klausen og Morten Schantz, der for to år siden købte Grønnegårdskomplekset i Annebergparken af Freja Ejendomme. Grønnegårdskomplekset er det centrale anlæg i Annebergparken og består af i alt 12 bygninger. Det er i dag omdannet til Anneberg Kulturpark, hvor mange af de gamle bygninger er blevet taget i brug igen.

– De smukke, gamle bygninger huser i dag både kunstnere med eget værksted og en række iværksættere inden for fødevareproduktion. Forsamlingsbygningen bliver brugt til konferencer, fester, forestillinger osv. og vi har planer om at bruge den gamle badeanstalt til wellness. Med købet af Egehus har vi nu mulighed for at indrette et hotel i Annebergparken og dermed tilbyde overnatning til vores gæster, fortæller Gitte Klausen

Egehus var indtil 2016 domicil for Den Danske Scenekunstskole og har siden været ubenyttet. Ejendommen kommer fra Bygningsstyrelsen, og salget blev gennemført efter en budrunde forestået af Nordicals Sjælland i Roskilde.

Annebergparken 16 og Egebjergvej 162 i Nykøbing Sjælland var blandt de 22 ejendomme, Freja Ejendomme satte til salg i starten af året. Freja oplyser aldrig transaktionssum, og ejendommene er endnu ikke blevet tinglyst.

Læs mere i Freja sætter 22 ejendomme til salg over hele landet





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder