Lars Blaaberg, V2C
Lars Blaaberg. Foto: V2C

Stifter Lars Blaaberg forlader V2C: Jeg vil ud på byggepladsen igen

– Jeg er altid drevet af at skulle udfordre det bestående. Det ligger dybt i mig. Jeg har en forkærlighed for byggeri, og i V2C sad jeg pludselig og administrerede i modsætning til at være på byggepladsen. Det savner jeg, og den mulighed ser jeg nu for mig. Jeg vil mere end at symptombehandle.

Sådan fortæller Lars Blaaberg om baggrunden for, hvorfor han forlader V2C, der står for ’Value 2 Construction’. Selskabet tilbyder uvildig bygherrerådgivning.

Indtil for få dage siden var han partner og direktør i V2C, som han og Peer Kisbye stiftede i januar 2014. Det skete hjemme privat hos Lars Blaaberg.

– Nu vil jeg igen starte en virksomhed op fra bunden af. Denne gang skal der – udover fokus på bæredygtighed – være mere fokus på det forebyggende og hele projekteringsledelse, som AB18 for første gang lægger op til, siger Lars Blaaberg, der er meget interesseret i ’at få lavet det gode projekt fra starten’.

Et aktuelt eksempel, hvor det på alle måder er gået helt galt – primært på grund af elendig projekteringsledelse – er byggeriet af Niels Bohr Bygningen. Københavns Universitets nye, naturvidenskabelige flagskib havde oprindeligt en budgetteret anlægssum på 1,6 milliard kr. og skulle åbne i 2016. Men Niels Bohr Bygningen er nu forsinket på fjerde år og bliver mindst 2 milliarder kr. dyrere, når bygningen efter nyeste tidsplan åbner til sommer.

Læs mere i Niels Bohr Bygningen bliver mindst 2 milliarder kr. dyrere

Ny virksomhed
Lars Blaabergs nye virksomhed får navnet ’tDesign’, som står for ’Turnkey Design’. Han etablerer virksomheden sammen med mindst en medstifter.

– Vi vil dybest set skabe sammenhæng i byggeriet ved – sammen med de involverede parter i et givent projekt – at finde de bedste koordinerede løsninger fra starten af. Vi vil lave en virksomhed, der har fokus på skabelsen af projektet. Og ikke alt muligt andet, forklarer Lars Blaaberg.

Når tDesign går i luften i løbet af februar, bliver det med kontor på Østerbro i København. I modsætning til V2C, som bliver ført videre af Peer Kisbye, har Lars Blaaberg ikke en målsætning om at være landsdækkende. I stedet bliver fokusområdet Sjælland.

Inden stiftelsen af V2C drev Lars Blaaberg fra 2009 til 2014 Blaaberg-Consult. Fra 2009 var han programchef i Dansk Arkitektur Center, DAC.

Tidligere har Lars Blaaberg, som oprindeligt er uddannet teknikumingeniør fra Københavns Teknikum, blandt andet været salgs- og udviklingsdirektør i Engsø Gruppen samt projektdirektør i NCC.

Af det seneste offentliggjorte årsregnskab fremgår det, at V2C ApS med hovedkontor i Valby kom ud af 2018 med et resultat før skat på 0,5 million kr. mod 1,4 million kr. året før. Det skete med et bruttoresultat på 35 millioner kr. mod 28 millioner kr. i 2017.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder