Aarhus Ø. Foto: Estate Media.

Aarhus kommune får flere ressourcer for at komme igennem byggesager

Aarhus vokser, og det kan blandt andet mærkes hos Teknik og Miljø, hvor alle byggesager skal behandles. Selvom det lykkedes at få to millioner kr. årligt ved budgetforliget 2019-2022 og til trods for, at man gennem interne omprioriteringer har tilført flere årsværk, så har man svært ved at følge med på grund af det høje aktivitetsniveau. Ikke mindst fordi mange sager er komplicerede og kræver tid.

Derfor har Teknik og Miljø nu gennem omprioriteringer tilført Byggeri yderligere ressourcer for at nedbringe sagsbehandlingstiden. 

– Vi må ikke blive stopklods i byens udvikling. Derfor har vi valgt at omprioritere i forvaltningen, så Byggeri får tilført yderligere ressourcer, og vi får sagsbehandlingstiden for byggesager reduceret, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek. 

Byggeri har derfor udvidet antallet af byggesagsbehandlere med tre. Det vil være tilstrækkeligt til at sikre, at alle byggesager straks bliver behandlet. Medarbejderne er netop tiltrådt, og afdelingen forventer, at alle byggesager vil være under behandling inden påske. 

”Medarbejderne knokler på for at få sagerne ekspederet – uden vi går på kompromis med kvaliteten i vores sagsbehandling. Det bliver uden tvivl en hjælp, at der nu bliver flere til at løse opgaverne, ligesom vi har en forventning om, at den nye brugerflade, BOM, vil løse en række tidskrævende startvanskeligheder,” siger afdelingschef i Teknik og Miljø, Ann Hamborg.

Både Byg og Miljø, BOM, det landsdækkende system byggesager behandles igennem, og ikke mindst BR18 har givet ekstra udfordringer det seneste år. Til nytår træder flere nye regler i kraft, og derfor håber Ann Hamborg, at endnu flere, der skal bygge, vil benytte sig af tilbuddet om forhåndsdialog.

– Forhåndsdialogen vil fjerne mange af de sten, der kan være på vejen i processen og kan ofte bidrage til at reducere sagsbehandlingstiden væsentligt.

Også i København er der store udfordringer med at nedbringe ventetiderne på byggesagsbehandling. Her blev der i oktober tilført 26,5 millioner kr. for at nedbringe de 1.200 ventende byggesager.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder