Foto: Newsec

Savner muligheder for energirenoveringer i nyt klimaudspil

Der er både ris og ros fra Ejendomdanmark til Dansk Industris 2030-plan i forbindelse med et nyt klimaudspil fra den store erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening. Ejendomdanmark betegner udspillet som et ’stærkt klimaudspil’, men fremhæver, at ejendomsbranchen blandt andet mangler bedre rammer for at kunne foretage nødvendige energirenoveringer.

– Alle gode kræfter skal spille sammen, hvis vi skal nå nogen vegne. Dansk Industris oplæg er et godt sted at begynde, og ejendomsbranchen bidrager hellere end gerne, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Flere af DI’s ambitioner, herunder ønsket om energirenovering, øget fokus på både fysisk og digital infrastruktur og styrket genanvendelse, er ambitioner, man kan genkende i ejendomsbranchen. Målene skal dog tilpasses ejendomsbranchens virkelighed. Ellers lader de sig næppe realisere fuldt, mener brancheforeningen.

– De økonomiske rammer og reguleringen af området fremmer ikke energirenoveringer i dag. Simpelthen fordi investeringerne i at spare på energi ikke kan betale sig for ejendomsbranchen. Det skal vi have gjort noget ved, så energibesparelser kommer både lejere og ejendomsbranchen til gode, siger Jannick Nytoft.

– Flere af DI’s forslag vil således skulle indgå i et komplekst samspil med den eksisterende boligregulering. Hvordan gør man det for eksempel attraktivt for ejere af især ældre ejendomme at investere i energioptimering, lokale ladestandere til elbiler, plads til affaldssortering m.m.? spørger Jannick Nytoft.

Han peger samtidigt på, at ’administrativt tunge tilskudspuljer næppe er vejen frem alene’.

– Vi skal se på, hvordan reglerne for modernisering af ejendomme kan bidrage til klimaindsatsen, og kigge nærmere på, hvordan vi gør det fordelagtigt for ejendomsbranchen selv at investere i fremtiden, siger han videre.

Læs også Ole Schrøder: Omstillingen sker nu

Læs også Klimadebat påvirker danskernes boligvalg





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder