Konkursramt ejendomsinvestor politianmelder Nykredit

Tidligere ejendomsinvestor Michael Busch-Nielsen har politianmeldt Nykredit Bank for bedrageri, underslæb og mandatsvig i forbindelse med sin konkurs for 10 år under finanskrisen.

Det skriver Børsen.

Ifølge dagbladet kan sagen føre til, at Michael Busch-Nielsen kan rejse et erstatningskrav mod Nykredit Bank på mere end 207 millioner kr.

I 2008 ejede Michael Busch-Nielsen en ejendomskoncern med en halv snes boliger primært i Charlottenlund og Hellerup, som han blandt andet lejede ud til forretningsfolk. Ifølge hans dokumenter var ejendomsporteføljen af bankens egne valuarer i slutningen af 2008 – via vurderingsberetninger fra Danbolig – værdisat til samlet 258 millioner kr., skriver Børsen. Friværdien udgjorde godt 207 millioner kr., men Michael Busch-Nielsen fik likviditetsmæssige problemer, da priserne på liebhaverboliger styrtdykkede.

Sammen med Forstædernes Bank, der selv var stærkt presset og ved at blive overtaget af Nykredit, lavede Michael Busch-Nielsen derfor i oktober 2008 en handlingsplan, som i to år skulle holde forretningsimperiet flydende og sikre, at værdierne blev bevaret.

Af den fremgår det blandt andet – skriver Børsen – at der skulle ydes ejendomskoncernen nye lån og en millionkredit med sikkerhed i nye pantebreve i nogle af ejendommene, og at nogle få ejendomme skulle sælges. Men aftalen om handlingsplanen blev ikke fulgt til dørs, og fra januar 2009 blev den konsekvent misligholdt fra bankens side, og koncernen og dens værdier blev misrøgtet, lyder anklagerne mod Nykredit Bank.

Civilretligt er sagen forældet, men strafferetligt forældes den først 31. august i år, mener advokat Karoly Németh, der repræsenterer Michael Busch-Nielsen. Derfor kom politianmeldelsen mandag.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder