Frederiksberg. Foto: Google Maps

Frederiksberg-lejligheder steget 1 million kr. på fem år

I 2014 blev en gennemsnitlig ejerlejlighed på Frederiksberg solgt for 2.931.228 kr., mens den gennemsnitlige transaktionspris i 2019 er 3.950.885 kr. Det svarer til en prisforskel på 34,8 procent eller en gevinst på 1.019.657 kr. for sælger.

Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden. Det gør området til det sted i Danmark, hvor et ejerskab på fem år har kastet mest af sig i kroner og øre. Boligen skal være handlet i 2014 og igen i 2019.

Ser vi på den procentvise prisstigning, er Frederiksberg dog ikke den kommune, hvor priserne har fået det største løft.

– I Odense Kommune er salgsprisen på en ejerlejlighed steget knap 42 procent, når vi ser på de lejligheder, der er købt for fem år siden og solgt igen i år. Det er mildest talt en pæn fortjeneste. Når vi ser så store spring på så relativt kort tid, er der ikke noget at sige til, at priskurven nu flader ud. Markedet reagerer helt naturligt på heftige prisstigninger, fordi den personlige indkomst jo ikke er eksploderet på samme vis, siger boligøkonom og kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden, til Boligsiden.dk.

Ud af alle de ejerlejligheder, der er købt i 2014 og solgt igen i 2019, er 95 procent solgt med gevinst. Den andel er 11 procentpoint større end på markedet for huse.

Aarhus Kommune er det område, hvor den femårige procentuelle gevinst har været mindst. Med en difference på 287.802 kr., er der tale om en stigning på 15,5 procent.

Gevinst ved ejerskab af ejerlejlighed i fem år

Opgørelsen bygger på tinglyste handler af ejerlejligheder. Boligen skal være handlet i 2014 samt i 2019. Boligen må ikke have ombygningsår større end købsåret. Der må ikke være en handel mellem de to valgte perioder. Beregningsgrundlaget per kommune ligger på minimum 15 handler. Kilde og tabel: Boligsiden

Læs også Boligskattereform kan presse lejlighedspriser i Aarhus ned med 9 procent

Læs også – Boligmarkedet i god form med stabil udvikling i priser og salg





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder