Sidste års rekorduge på boligmarkedet slået

Uge 26 kan meget vel vise sig at blive den uge i 2019, hvor flest boliger blev handlet på det private boligmarked.

I den sidste uge i juni blev der i alt handlet 2.235 boliger på det danske marked, hvilket gør ugen til den hidtil mest aktive uge i år. Salgstallet ligger omkring 100 over uge 26 sidste år, som var ugen med flest handler i 2018, oplyser Boligsiden, som ejes af ejendomsmæglere og -kæder.

– Ser vi på boligsalget henover de seneste tre år, er det få gange, vi har rundet 2.000 salg. Det er blot syvende gang i perioden, og samtidig ramte vi i uge 26 det højeste antal salg i år, så jeg tør godt allerede nu love, at den også bliver dette års bedst sælgende uge, siger boligøkonom og kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden, til Boligsiden.dk.

Årshjul på boligmarkedet
Boligsalget følger typisk samme kurver henover året. Og foråret og ugerne op til sommerferien er en særdeles aktiv periode på boligmarkedet.

– Ser vi på, hvornår flest sætter boligen til salg, er der et klart mønster, hvor ugerne 12-15, som løber henover marts og april, bugner med nye boligannoncer på nettet og i ejendomsmæglernes vinduer, siger Birgit Daetz til Boligsiden.dk.

Køberne bruger gerne foråret og forsommeren på for alvor at kaste sig ud i boligjagten. I juli begynder aktiviteten derimod at drosle ned. Både antallet af handler og nye salgsemner tager et dyk frem til efter sommerferien.

Læs også Frederiksberg-lejligheder steget 1 million kr. på fem år

Læs også Boligskattereform kan presse lejlighedspriser i Aarhus ned med 9 procent

Læs også – Boligmarkedet i god form med stabil udvikling i priser og salg





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder