Ny Østergade-projektet, som ligger mellem Roskilde Station og Roskilde Sygehus. Illustration: Team Effekt

Developer mister milliardprojekt i Roskilde

Byrådet i Roskilde Kommune besluttede onsdag aften at ’sætte turbo’ på udviklingen af 35.000 kvm i Ny Østergade-projekt med mulighed for at bygge op til 100.000 etagemeter efter nyt udbud. Det betyder med andre ord, at projektudvikleren og arkitekten Claus B. Hansen er blevet taget af sit eget byudviklingsprojekt til en værdi af mere end 2 milliarder kr., skriver dagbladet Børsen.

Det sker, efter byrådet i Roskilde har valgt ikke at forlænge Claus B. Hansens option på et over 86.000 kvm udviklingsprojekt nær Roskilde Station.

Claus B. Hansen, der har investeret over 25 millioner kr. i projektet og har arbejdet med det i mere end 10 år, finder det urimeligt, at hans mulighed for forlængelse af optionen er væk som konsekvens af de øvrige aktørers langsommelighed.

“Når der havde været forhandlinger mellem kommunen og Banedanmark, så har jeg godkendt alle de ting, de er kommet tilbage med. Prisen steg fra 80 mio. kr. til 126 mio. kr. Det accepterede jeg. Jeg har accepteret alt, og jeg har ikke forsinket noget, siger byudvikleren, der efterlyser en ordentlig forklaring fra bystyret, til Børsen.

Salg af jord til Ny Østergade
Både Banedanmark og DSB har oplyst til Roskilde Kommune, at de afventer en politisk afklaring på, om der skal S-tog til Roskilde, og hvor meget plads dette vil optage. Og at de er indstillet på en aftale herefter.

DSB og Roskilde Kommune har desuden indgået en eksklusiv aftale, der betyder, at de kun kan forhandle om salg af arealet med Roskilde Kommune indtil marts 2022.

Banedanmark ejer godt 15.000 kvm af arealet og DSB godt 11.000 kvm.

Trafikstyrelsen forventer inden sommerferien at levere en rapport om S-togplanen, og herefter skal der tages stilling politisk. Roskilde Kommune håber på en politisk afklaring om S-tog i år.

Byrådets arkitektkonkurrence om en helhedsplan for Ny Østergade-arealet blev vundet af Team Effekt.

Læs mere i Byråd i Roskilde: Projekt på op til 100.000 kvm skal i nyt udbud

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder