MT Højgaard sikrer sig trecifret millionkontrakt for lufthavnsbyggeri

Københavns Lufthavn ønsker at udvide lufthavnen, så den i fremtiden kan betjene 40 millioner passagerer årligt frem for de 30,3 millioner der rejste gennem terminalerne i 2018. Lufthavnens bygninger og anlæg skal i betydeligt omfang udvides og suppleres, og derfor skal der opføres en ny bagageterminal, som kommer til at gå under navnet Baggage Factory West.

Læs også De skal tegne og projektere ny lufthavnsterminal

– Vi vandt den indledende opgave i 2018 og har haft et godt, konstruktivt og tæt samarbejde med Københavns Lufthavn gennem hele den indledende fase. I MT Højgaard sætter vi pris på samarbejdssager som denne, hvor vi kan bringe vores mange kompetencer i spil og udnytte dem optimalt for projektet i en god og konstruktiv dialog med bygherre og samarbejdspartnere. Derfor ser jeg personligt meget frem til det fortsatte samarbejde frem til bygningens endelige og aftalte aflevering, siger Martin Palmquist, der er direktør i MT Højgaard.

Siden sommeren 2018 har et team bestående af MT Højgaard, Sweco og Rubow Arkitekter været i gang med fase 1 af projekteringen af Baggage Factory West. Projektet har nu nået fase 2, og Københavns Lufthavn har i totalentreprise valgt teamet til at varetage opgaven med at opføre den næsten 10.000 kvadratmeter store bygning.

Baggage Factory West opføres med kælder, en ny bagageterminal i stueetagen og 1. sal, samt 2. og 3. sal til kantine og kontorer. Det er en kontrakt, der har en værdi af næsten 290 millioner kr.

Læs også NCC og MTH: Derfor byder vi ikke på stort hospitalprojekt (+)

Læs også Ny 80.000 kvm udvidelse af lufthavnsterminal koster 4 milliarder kr.

Læs også Kom med bagom arkitekturen i den nye lufthavnsudvidelse (+)

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder