5E Byg skal bygge KAB-huset

Det 7.400 kvm store domicil, som Henning Larsen Architects, SLA og Niras skal lave på DSB’s tidligere grund ved banelegemet i København, forventes færdigt i starten af 2021, og med 5E Byg som entreprenør er den sidste brik faldet på plads, så arbejdet kan komme i gang.

Læs også Henning Larsen vinder udbud om KAB’s nye hovedsæde foran 9 andre

De arkitektoniske tanker omkring KAB-Huset er ønsket om at udvikle et rationelt og kvalitetsmæssigt byggeri med stor æstetisk værdi, som repræsenterer et synligt katalog over kvalitetsmæssige materialevalg samt bæredygtige og teknisk velfunderede løsninger.

Der skabes balance i samhørigheden med områdets eksisterende bygningsmæssige kontekst samtidigt med at man sikrer, at de æstetiske kvaliteter i nybyggeriet og det at tilføje nyt, komplimenterer hinanden.

KAB-Huset kommer til at fungere som en port til en række vigtige bydele og som et bindeled mellem de gamle tætbeboede områder; Valby, Vesterbro, Sydhavnen og den nye Carlsbergbyen. Med denne placering har huset rige muligheder for at blive et samlingssted både nu og i fremtidens by. Det er derfor oplagt, at huset designes og bygges som et sted, der løfter lokalmiljøet.

Her skal KAB’s nye hovedkontor ligge ved banelegemet i København. Illustration: Henning Larsen Architects

 

 

 

 

 

 

Type: Domicilbyggeri udført i totalentreprise
Omfang: 7.000 m2 etageareal
400 m2 taghuse
1.800 m2 kælder
Opførelsesår:  2021
Bygherre:  KAB
Bygherrerådgiver:  Wissenberg A/S
Arkitekt: Henning Larsen
Landskab: SLA
Ingeniør: NIRAS

Læs også Samarbejde sikrer udbud af parkeringshuse

Læs også Entreprenør vinder ny politiskole på 20.000 kvm til 552 millioner kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder