Favorable lånevilkår og friværdi giver boost til sommerhussalg

Sommerhuskøberne er mødt talstærkt op hos ejendomsmæglerne i 2019, og den store interesse fortsætter henover sommeren, viser en aktuel måling fra analysevirksomheden YouGov for ejendomsmæglerkæden Home.

3 procent af danskerne svarer i Homes køberbarometer for 2. kvartal 2019, at de har planer om at købe et sommerhus i løbet af det næste halve år. For et år siden var det kun 1 procent.

– Kort fortalt trækker det sommerhus-markedet ud i solen, at rigtig mange danskere har oplevet stigende priser og voksende friværdier i deres helårsboliger. Oven i det har sommerhus-økonomien fået luft under vingerne af den ultralave rente, højere sommerhusbelåning, nedsatte elafgifter og et fordoblet skattefradrag ved udlejning, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Langt de fleste danskere køber fortsat sommerhus primært for at bruge det selv, viser en anden YouGov-spørgeundersøgelse, hvor Home har spurgt ind til folks motivation for at eje eller ville eje et sommerhus. Men 9 procent køber et sommerhus mest for at leje det ud eller som en investering.

I Sydjylland er det hele 18 procent af de adspurgte, og i Vestjylland er det 14 procent, der svarer, at den primære motivation for at have sommerhus er ”opsparing eller investeringsmulighed herunder udlejning”. Færrest, 5 procent, i København og omegn har opsparing og indtjening som deres primære formål.

Læs også: Mæglere: Lejlighedspriser falder det næste år

Læs også: Tæt på flest hushandler i årtiet – 3 forklaringer på fremgangen

Læs også: Nykredit: Danske sommerhuspriser stiger med 5 procent i år





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder