Mjølnerparken på Nørrebro i København. Foto: Google Maps

Private og almene bygherrer får lettere ved at samarbejde om varierede bydele

Nutidens lovgivning betyder, at det kan være vanskeligt at opføre almene boliger sammen med andre boligformer, og det er især blevet et problem i de store byer, hvor der er et begrænset udbud af byggegrunde.

Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ønsker derfor at skabe bedre muligheder for at opføre blandede boligbyggerier og gøre samarbejde mellem private aktører og almene boligorganisationer lettere i forbindelse med etablering af almene boliger.

– Jeg er meget tilfreds med den aftale, regeringen har indgået med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om at ændre Lov om almene boliger, fordi den skaber langt bedre muligheder for at opføre nye almene boliger i samarbejde med private parter, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Også Socialdemokratiets boligordfører Kaare Dybvad er tilfreds med den politiske aftale.

– For Socialdemokratiet er det afgørende at sikre flere billige boliger. Derfor er vi glade for den her aftale, som er et skridt på vejen mod lavere byggeomkostninger og dermed lavere huslejer for beboerne i nybyggede almene boliger.

Lovforslaget blev fremsat den 27. marts 2019. Hvis det bliver vedtaget, forventes det at træde i kraft den 1. juli 2019.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder