Henning Larsen skal tegne 55.000 kvm kulturcenter i Paris

Henning Larsen har vundet konkurrencen om at designe Nørr, et handels- og kulturdistrikt på 55.000 kvm i centrum af den store byudvikling, der foregår i Paris’ nordlige forstæder. Projektet er co-udviklet med AXA IM – Real Assets, Bouygues Immobilier og Plaine Commune Développement.

Designet, der prøver at ramme en balance mellem storby og lokalsamfund, har taget inspiration fra landsbyer i Frankrig.

– Vi ønskede at skabe en landsby – ikke en monolit. Ved at samle kulturelle destinationer og kontorer under samme tag, fornyer Nørr arbejdslivet og tilfører en skandinavisk vægt på personlig interaktion og tæt tilknytning til naturen, siger Søren Øllgaard, Partner og designansvarlig hos Henning Larsen.

Udendørs caféer, rekreative rum, kulturelle udposter og spredte haver over hele området skal invitere offentligheden ind i bygningen. Nørr skal være et knudepunkt i regionens fremtidige udvikling, og at skabe en stærk social forbindelse i den kulturelt mangfoldige bydel er derfor afgørende.

– Vi ser Nørr som et epicenter i Paris’ igangværende byudvidelse. Ved at sætte folk og sociale forbindelser i spidsen for udviklingen, kan vi sikre kvarterets sundhed og bæredygtighed i de kommende generationer, siger

Projektet er Henning Larsens anden sejr i en arkitektkonkurrence i Paris i 2019, efter virksomheden vandt tranformationen af Opéra Bastille i Paris.

Læs også: Hjørring Kommune udbyder 13.000 kvm til byudvikling

Læs også: C.F. Møller og Effekt vinder nyt 12.500 kvm maritimt uddannelsescenter

Læs også: Schmidt Hammer Lassen bag 68.500 kvm havneløft i USA





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder