De skal tegne og projektere ny lufthavnsterminal

I dag blev sløret løftet for det konsortium, som er en del af det ”co-creation”-samarbejde, der skal skabe den nye terminal på 80.000 kvm i Københavns Lufhavn CPH. Konsortiet består af Aarsleff, COWI, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Zeso Architects.

Hele projektet koster i omegnen af 4 milliarder kr., men indtil videre er der ‘kun’ tale om en kontrakt til en værdi af 120 millioner kr. Herefter kan Københavns Lufthavn vælge at indgå kontrakt med Aarsleff på selve udførelsen baseret på det udviklede projekt.

– I Aarsleff ser vi vores deltagelse i processen omkring den nye terminaludvidelse som en invitation til at bidrage til den udviklingsproces, der skal bringe CPH ind i fremtiden som en topmoderne, europæisk lufthavn, der udvikles i pagt med den ek-sisterende og enestående arkitektur og lufthavnens placering i Storkøbenhavn og i Norden. Terminalen kan blive en dansk og nordisk manifestation inden for effektiv og bæredygtig logistik og arkitektur, siger Lars M. Carlsen, viceadministrerende direktør i Aarsleff.

Udvidelsen betyder, at passagerer, medarbejdere og flyselskaber får mere plads og bedre forhold i bagageudleveringen og det travle passagerområde i terminalen mellem Gates C og B.

Som noget nyt sætter lufthavnen sig sammen med de valgte arkitekter, ingeniører, entreprenører og leverandører de næste 12 måneder, hvor man sammen udformer og udvikler det færdige projekt.

– Københavns Lufthavn er én af de mest folkelige bygninger, vi har, og de fleste har et forhold til lufthavnen, der rækker langt ud over funktion. Den nye bygning får en klar og letgenkendelig identitet og bliver et showroom for det bedste, Danmark kan præstere. Visionen er en terminal i verdensklasse, der trækker naturen, byen og lyset indenfor, og hvor alt er inden for rækkevidde, siger Thomas Scheel, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der i samarbejde med Zeso Architects har tegnet forslaget.

  • Terminalen mellem Gates C og Gates B udvides med 80.000 kvm
  • Tilbygningen er 270 m. lang og rækker 60 meter ud fra den nuværende facade.
  • Første etape af byggeriet er færdig i 2023. Anden fase i 2028/29.
  • Projektet vil skabe cirka 350 byggejobs i hele perioden.
  • Københavns Lufthavn investerer cirka 4 milliarder kr. i projektet. Samlet forventes en investering på 20 milliarder kr. i at gøre plads til 40 millioner rejsende.
  • I dag rejser der årligt 30 millioner passagerer gennem terminalerne.
  • Lufthavnen har netop udvidet Terminal 2 og 3 og hele sikkerhedskontrollen og er i gang med at bygge en Finger E. Her er første etape klar til sommer.

 

Læs også: Regeringen vil investere 2,5 milliarder kr. i Københavns Lufthavn-projekter

Læs også: EDC Poul Erik Bech mister erhvervsprofil til Københavns Lufthavne

Læs også: Ny 80.000 kvm udvidelse af lufthavnsterminal koster 4 milliarder kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder