Københavns Kommune vil omdanne op til 300 almene boliger til private i Mjølnerparken

Nye, attraktive taglejligheder. Moderne, private familieboliger. Ungdomsboliger til studerende fra hele byen. Og en langt større åbenhed og sammenhæng med resten af København. Det er hovedgrebene i de udviklingsplaner, der skal transformere Tingbjerg og Mjølnerparken fra et sted, hvor boliginvestorer slet ikke var velkomne, til et attraktivt investeringsområde ikke langt fra Københavns centrum.

– Om fem år vil jeg ikke mere høre ordet ’ghetto’ brugt om Tingbjerg og Mjølnerparken igen. Vi er ved at lægge sidste hånd på  to ambitiøse planer for, hvordan vi får skabt to moderne, attraktive boligområder for alle københavnere. Nu skal vi sætte fuld fart på udviklingen, så de bliver en fuldt integreret del af København, siger overborgmester Frank Jensen.

Siden 2015 har København arbejdet for at gennemføre to strategier, der skal gøre Tingbjerg og Mjølnerparken langt mere attraktive. Og i 2018 vedtog regeringen den såkaldte ’ghettopakke’, der stiller krav om højst 40 procent almene boliger i de mest udsatte områder.

Derfor vil et politisk flertal på Københavns Rådhus nu sætte ind for at opføre et stort antal nye private boliger, frasælge et antal almene boliger og omdanne familieboliger til ældre- og ungdomsboliger, der kan ændre boligsammensætningen i begge områder fundamentalt. Og på den måde tiltrække flere ressourcestærke københavnere.

I Tingbjerg skal der bygges over 1.700 private familie- og ungdomsboliger. Samtidig skal en lang række almene familieboliger omdannes til ældre- og ungdomsboliger, så der samlet set tilføres et stort antal ungdomsboliger til området.

Og udviklingen er allerede i fuld gang. I starten af 2019 står de første 35 private boliger klar. Områdets hovedgade er ved at blive omdannet til en levende handelsgade. Og i fremtiden er det visionen at få en letbane til bydelen, der skal åbnes langt mere op til det øvrige København.

I Mjølnerparken skal samtlige boliger gennemrenoveres samtidig med, at der skal etableres nye, attraktive tagboliger, ungdomsboliger og et nyt fælles kvarterhus. Endelig skal der etableres en levende handelsgade, og blokkene åbnes op ud mod den omkringliggende by, så Mjølnerparken kommer til at ligne det øvrige København. Når den plan er gennemført, skal 200-300 almene boliger sælges og omdannes til private ejerlejligheder.

De to udviklingsplaner er blevet til i samarbejde mellem Københavns Kommune og boligselskaberne fsb, SAB og Bo-vita. Udviklingsplanerne skal nu politisk behandles i boligselskabernes og i Københavns Kommunes politiske organer og bliver fremsendt til regeringen den 1. juni, sådan som det skal ifølge ghettoplanen.

Læs også: Analyse: Ghettoer kan blive attraktive boligområder (+)

Læs også: Prisstigninger tvinger aleneboende til at finde bofæller i København (+)

Læs også: Social investering: Jeg har tjent penge nok på at bygge (+)

Læs også: NREP vil bygge 1.000 ejerboliger i Tingbjerg

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje