Koncernchef Jens-Peter Saul, Rambøll Gruppen. Foto: Rambøll

Skuffende indtjening skygger for Rambølls rekordomsætning i 2018

Vækstkurven hos den internationale ingeniør- og rådgivningsvirksomhed Rambøll fortsatte opad i 2018. Omsætningen var den hidtil højeste på 11,4 milliarder kr. mod 10,7 milliarder kr. i 2017.

Organisk vækst udgjorde 7 procent mod 2,8 procent i 2017. Driftsresultatet var 597,0 millioner kroner sammenlignet med 618,9 millioner kroner i 2017, hvilket gav en driftsmarginal på 5,3, hvilket også er lavere end de 5,8 procent i 2017.

– Det vi opnåede i forhold til vækst, lykkedes dog ikke helt i forhold til indtjeningen, som var lavere end forventet. Det skyldes lavere aktivitet i nogle af vores ellers velperformende forretningsenheder såsom Sverige, Danmark og vores internationale forretningsenhed for Energi. I 2018 fordoblede vi desuden investeringen i digitalisering og innovation for at støtte vores strategiske ambition om at blive førende inden for digitalisering i den rådgivende ingeniørbranche – og det påvirker naturligvis også vores bundlinje, siger koncernchef Jens-Peter Saul.

Rambøll kan dog glæde sig over, at virksomheden generelt har fået en større ordrevolumen end konkurrenterne.

– Vi leverede en stærk organisk vækst på 7 procent, som er over branchens niveau. Den solide vækst skyldes især en god performance i USA, Storbritannien, Norge, Finland samt Mellemøsten og Asien. Vi er især tilfredse med at have gennemført en vellykket turnaround i Storbritannien, hvor vi har haft et af vores bedste år med 19 procent vækst trods usikkerhederne omkring Brexit, siger Jens-Peter Saul.

Ordrebogen var ved årets slutning på 7,3 milliarder kroner, en stigning på 31 procent sammenlignet med udgangen af 2017.

– Vores fokusområder i 2019 er at fortsætte den positive vækstkurve og forbedre den operationelle performance på tværs af virksomheden for bedre at kunne konvertere vækst til indtjening. Vi vil også fortsat investere kraftigt i implementeringen af vores digitale innovationsstrategi, og vi vil fokusere vores indsats i Tyskland, hvor vi ser et stort vækstpotentiale. Sidst men ikke mindst skal vores nye kolleger fra OBG integreres godt i virksomheden, siger Jens-Peter Saul.

Kort før årsskiftet annoncerede Rambøll opkøbet af den rådgivende ingeniørvirksomhed OBG og fik 900 nye medarbejdere inden for vand, energi og miljø. Opkøbet er et stort skridt fremad for Rambøll i USA, som har været en strategisk ambition siden opkøbet af Environ i 2015 og styrker Rambølls ekspertise inden for bæredygtige løsninger.

Opkøbet førte til etableringen af en ny forretningsenhed for Americas med cirka 2.000 medarbejdere. Ambitionen er, at forretningsenheden skal vokse til 3-4.000 medarbejdere inden for fire til fem år.

– I løbet af det sidste år er vi vokset 14 procent organisk i USA, som nu er et af vores hurtigst voksende og mest lønsomme markeder, siger Jens-Peter Saul.

Læs også: Cowi løftede indtjeningen markant i 2018

Læs også: Sådan vil Cowi tjene endnu flere penge i 2019 (+)

Læs også: Pensiondanmark: Vi er komfortable med risikoen i ”Holmene”-projekt (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder